Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Seger i länsderbyt för PA19

Det fanns onkeligen några trådar att spinna på då ÖSK PA19 mötte Degerfors i gårdagens match på Mellringe IPs konstgräs. Länsderbytråden var givetvis given. Seriefinal kunde man lägga till – det var trots allt serieettan ÖSK mot serietvåorna från Degerfors. Dessutom var det seriens målfarligast lag (ÖSK med 54 mål på 11 matcher) som ställdes mot seriens dittills försvarsstarkaste lag (Degerfors hade bara släppt in 4 mål på sina första 11 matcher). Slutligen var det seriens två återstående förlustnollor som skulle testas – vilken nolla skulle spräckas?

Inledningsvis (första kvarten) hade gästerna ett visst spelmässigt övertag och till och med en bortdömd boll i mål efter 8 minuter. Degerfors såg farliga ut med ett rakt anfallsspel utan onödiga krusiduller. ÖSK kunde dock (som vanligt) etablera ett övertag genom den dynamiska mittfältsduon Charlie Swartling och Seif Ali Hindi uppbackade av den nästan allestädes närvarande Henry Hertzman. Filip Ivarsson spelade mittback i den här matchen i Alfie Göranssons frånvaro. Efter det första målet 20 minuter in i matchen var det egentligen aldrig någon fråga om vartåt det lutade. Degerfors fick förvisso ytterligare ett mål bortdömt för offside efter en frispark, men sådana mål räknas om bekant inte.

En utmärkt insats av ett lag vars spel präglades av en stark och spelskicklig centrallinje från målvakten Theo Eriksson till snipern Robin Hadad på topp. Det var för övrigt ett i sammanhangen väldigt ungt lag som ÖSK ställde upp med. Keyrouz, Swartling, Hindi och Hadad är alla födda 2005 (fyller 17 i år) och det var bara två 19-åringar i startelvan (Furst och Damström). Oftast i den här serien brukar det ju vara så att det är laget med flest 19-åringar som vinner matcherna.

Tack vare segern kunde ÖSK öka på sin serieledning. Om Västerås vinner sin kommande match, vilket de lär göra (Djursholm hemma) kommer ÖSK att vara 6 poäng före närmaste motståndare. Det var fyra poäng efter omgång 11. Dessutom har ÖSK en överlägsen fördel i målskillnad, vilken nog kan likställas med en poäng,

Tränarkommentar.
Degerfors startade matchen bra men när vi gör en taktisk korrigering i försvarsspelet så tar vi över och äger matchen helt och hållet. Starka med bollen med bra variation i äga boll och kontra hota i djupet. Vi är även väldigt stabila i försvarsspelet över hela plan.
Rickard Torstensson
Huvudtränare PA19


Matchfakta.
19. 1-0 Charlie Swartling
35. 2-0 Robin Damström (Fredrik Furst)
43. Varning: Lucas Skoglund
57. 3-0 Charlie Swartling (Seif Ali Hindi)
63. Varning: Seif Ali Hindi
68. Varning: Kevin Westlind
70. 4-0 Robin Hadad (Victor Andersson)
80. 5-0 Tristan From Avalon Hedman

Laguppställning.
Theo Eriksson
Kevin Westlind (84), Josef Keyrouz, Filip Ivarsson (k), Johannes Danho (80)
Henry Hertzman
Fredrik Furst (70), Charlie Swartling, Seif Ali Hindi, Robin Damström (76)
Robin Hadad

Ersättare: Emil Blomberg (mv), Victor Andersson (70), Tristan From Avalon Hedman (76), Gustav Attås (80) och Rasmus Kempe (84).

ÖSK avslutar vårsäsongen med ytterligare en toppmatch. Den 23 juni möter laget Västerås SK på bortaplan i gurkornas stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.