Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2022: ÖSK tar in ung nigerian

ÖSK meddelade idag, att den mittfältare som det började ryktas om redan för någon vecka sedan nu har anslutit till truppen. När man hör att det handlar om en kontraktslös spelare som kan ansluta ”direkt” brukar det i nio fall av tio handla om en spelare som passerat sin zenit och är på väg nedåt i karriären. På det sättet var det dock inte den här gången. Istället handlar det om en ung nigerian som Hammarby tog hit förra året och placerade i Hammarby TFF (fd. Frej). Där gick det dock inte tillräckligt bra för att han skulle kvalificera sig för ett kontrakt. I stället fick han resa hem igen.

Olatomi Alfred Olaniyan är född år 2002 och har alltså just lämnat junioråldern. Han beskrivs som en passningssäker mittfältare som spelade 23 matcher varav 19 från start i Ettan Norra förra året. Antalet gjorda mål var 5. Trots att han beskrivs som en passningsspelare har han inga målgivande passningar noterade på sitt namn.

Något större ekonomisk risk för ÖSK utgör inte värvningen av Olaniyan. Hans kontrakt löper bara året ut. Däremot säger ÖSK att de har en option på en förlängning av kontraktet.

ÖSK: Olatomi Alfred Olaniyan klar för ÖSK Heter han verkligen Alfred?
ÖSK: IIntervju med Olatomi Olaniyan (video)
NA: ÖSK värvar ”Agüero” – nigerianska talangen spelklar direkt
fotboll STHLM: Olatomi Alfred Olaniyan: ”Är man född i Afrika får man växa upp fort”
Lagstatistik: Olatomi Olaniyan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.