Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Meriterande seger för PA17

Glada miner efter segern över Mjällby: Mohmad Dana, John Lindhé Rehn, Olí Melander och Buster Runheim. (Foto. Lovisa Lööv)


Efter en trög start har det gått allt bättre för ÖSK-akademins PA17-dag. Idag besegrade de på Mellringes konstgräs de tillresta serietvåorna från Mjällby AIF.

I en match där en kraftig vind i planens längdriktning nog spelade en rätt stor roll såg det i första halvlek såg väl inte alltför ljust ut. Mjällby med vinden i ryggen radade upp anfallsförsöken. Hemmalget kämpade och slet och lyckades begränsa antalet baklängesmål till ett enda. Efter att William Fredriksson i en tilltrasslad situation mer eller mindre konstsparkat in en kvittering kunde ÖSK faktiskt gå till halvtidsvila med ett oavgjort 1-1 resultat. En ställning som ÖSK nog var mest nöjda över.

I andra halvlek ändrades matchbilden påtagligt. ÖSK blev det spelförande laget och de två yttrarna Mohamad Dana och Ebbe Wingemark såg till att Mjällby-försvaret hade fullt upp med att freda sitt försvarsområde. Inte ologiskt alls att det var Wingemark som stod för ÖSKs tvåa. På en passning i djupled (som jag tror att det var Dana som slog) kom han centralt i en löpduell med en försvarare. Tack vare vad som från läktarplats såg ut som ett motlägg mot ett rensningsförsök gick bollen förbi en målvakt på halvdistans och in i mål. Tursamt förvisso, men man skall jobba hårt för att få turen på sin sida och det gjorde ÖSKarna matchen igenom. Trean som stängde matchen gjorde sedan Oli Melander på typiskt måltjuvsmanér. Någon meter från mål vinklade in ett hårt inspel längs marken från John Lindhé Rehn.

De snabba och tekniska yttrarna Mohamad Dana och Ebbe Wingemark gav Mjällbyförsvaret fullt upp i andra halvlek. Här Mohamad Dana omringad av Mjällbyförsvarare. (Foto Lovisa Lööv)

Jag blev positivt överraskad av ett välspelande hemmalag som inte hade något problem med ett välvuxet motståndarlag som väl i snitt var ett huvud högre än vad hemmalagets spelare var. Plus till de båda yttrarna, lagkapten Lindhé Rehn, Buster Runheim i målet och Oli Melander, som trots den otacksamma rollen som enmansanfallare hittade rätt även i den här matchen.
Men med det sagt – det var ingen som föll ur ramen i den här matchen utan alla skall vara nöjda över en fin seger.

Tränarkommentar.
Stark seger mot tabelltvåan! Tycker vi överlag gör en bra prestation över 90 minuter, men andra halvlek sticker ut lite extra. Vi är skickliga i speluppbyggnaden, men gillar framför allt att vi har en bra mix mellan kontrollerat anfallsspel och ett fartfyllt omställningsspel
Pontus Björkman
Huvudtrànare PA 17


Matchfakta.
04. Varning: Jakob Svensson
17, 0-1 Arbnor Veliu
36. 1-1 William Fredriksson
68. Varning: Adam Al Hamad Eriksson
70. 2-1 Ebbe Wingemark
77. 3-1 Óli Melander
88. Varning: Mohamad Dana

Laguppställning.
Buster Runheim
John Lindhé Rehn (k), Noel Stenlund, Lowe Astvald, Mio Sörling
Lukas Bäckman (67)
Mohamad Dana, William Fredriksson, Adam Al Hamad Eriksson (88), Ebbe Wingemark
Óli Melander (78)

Ersättare: Melker Birgersson (mv), Sahal Hussein Mohamud (67), Hasan Dana (78), Cameron Valvee (88) och Elias Pihlström

Två matcher återstår före sommaruppehållet. Den 19:e juni åker laget till Kalmar och den 22 juni tar man emot J-Södra på Mellringes konstgräs. Seriespelet återupptas sedan den 31 juli då Elfsborg kommer till Behrn Arenas nylagda konstgräs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.