Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Match mot Rävåsen i Svenska Cupen

Svenska Cupens andra omgång har nu ”lottats”. Eftersom en geografisk lottningsmetod tillämpas blev det väl inte någon större överraskning när det visade sig att motståndarna kommer från Karlskoga. Det blir alltså Rävåsens IK som ÖSK kommer att få möta. Precis som för några år sedan även om matcherna då spelades i cupomgång 1. Men eftersom RIK halkade upp i Elitettan efter ett återbud så kommer deras inträde i cupen i år först i cupomgång 2.

På många sätt en intressantare motståndare än normalt i cupen. Nu får ÖSK möjlighet att mäta sina krafter mot ett lag som spelar på den nivå ÖSK aspirerar på att ta sig upp till. Nu har det ju inte gått så värst bra för värmlänningarna i inledningen av årets Elitetta. Efter 10 matcher ligger de näst sist med 4 poäng efter en vunnen match, en oavgjord samt åtta förluster.

Det är ÖSK som har hemmamatch så det blir väl på GPP IP som avgörandet skall fällas. Datum för när matchen skall spelas är inte fastlagd ännu.


GPP IP för övrigt. Underlaget på ÖSK Söders och ÖSK-damernas hemmaplan var under många år mindre bra (om man skall uttrycka sig försiktigt). Men under de senaste två åren har kvaliteten förbättrats avsevärt. Nu ser gräsytorna riktigt inbjudande ut.

Så bra faktiskt att ÖSKs A-lag kommer att köra en del av sina försommarträningar där. Medan konstgräset på Behrn Arena byts ut har ÖSK ju valt att träna på gräs som en förberedelse inför de kommande två återstartsmatcherna i Superettan. Både Landskrona och Örgryte har gräs som underlag på sina resp. hemmaplaner.

NA: Länsderby för ÖSK i kvalet till svenska cupen
SvFF: Spelprogram Svenska Cupen (för damer)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.