Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Segersviten förlängd

ÖSKs damlag var idag i Säffle för Himmelsfärdhelgens seriematch. Hemmalaget Säffle SK har väl inte startat så bra och tillhör de lag som riskerar att bli tidigt avhängda i kampen om en plats i nästa års vässade div 1-serier.

Hemmalaget kunde också glädja sig över en tidig ledning. Redan i den 5:e minuten hade bollen passerat ÖSKs mållinje. Glädjen blev dock kortvarig eftersom ÖSK mer eller mindre på en gång både kvitterade och kunde ta ledningen. Efter 10 minuter stod det nämligen 1-2 i gästernas favör. Därmed var väl saken redan mer eller mindre avgjord. Innan matchen var slut hade ÖSK ökat på sin ledning med ytterligare två mål. Matchen spelades i regn på en plan som inte verkar ha varit i bästa skick. Men gropiga planer lär väl inte innebära något okänt problem för de spelare i truppen som fått sin fotbollsuppfostran på GPP IP.

Notabelt var att Ebba Mannfolk fick sin första start i laget och att Moa Arlebo för första gången fanns med i matchtruppen. Moa har ju pluggat i USA och frågan är om det bara rör sig om ett tillfälligt sommarbesök eller om studierna nu är avslutade. Hur som helst lär hennes återinträde i truppen innebära en klar förstärkning.

ÖSK: Tre poäng i Säffle.

Matchfakta.
05. 1-0 Ida Kjellman
08. 1-1 Eila Wennerholm
09. 1-2 Sara Sandberg
17. 1-3 Emelie Alfredsson
31. Varning: Wilma Andersson
48. 1-4 Sara Sandberg
57. Spelarbyte: Olivia Eld (ut), Moa Agneblad (in)
59. Spelarbyte: Ebba Mannfolk (ut), Isabelle Fredriksson (in)
59. Spelarbyte: Olivia Stråle (ut), Antonia Jalkinger (in)
79. Spelarbyte: Sofie Hagman Litzén (ut), Sofia Danielsson (in)
79. Spelarbyte: Cornelia Karlsson (ut), Moa Arlebo (in)

Laguppställning.
Ellen Portugués
Caroline Zandén – Eila Wennerholm – Hanna Göthberg
Agnes Andersson – Olivia Stråle (59)
Emelie Alfredsson – Cornelia Karlsson (79)- Emilia Andersson – Ebba Mannfolk (59)
Sara Sandberg

Ersättare: Rebecka Ayranci-Dahlberg (mv), Isabelle Fredriksson (59), Antonia Jalkinger (59), Moa Arlebo, (79), Izabella Hurtig och Alicia Wood

ÖSK-damernas nästa match spelas på GPP IP mot IFK Hallsberg den 31:a maj. Det är dock inte någon seriematch utan en av semifinalerna i distriktscupen. Nästa motståndare i serien är Råda BK som kommer till GPP IP den 4:e juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.