Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK överklagar Jake Larssons avstängning

NA skrev igår, att ÖSK överklagat Jake Larssons avstängning till Riksidrottsnämnden. Det är dock väldigt knappt om tid att hinna få ett beslut innan tiden de två matcher som berörs av avstängningen redan är spelade (Östers IF (hemma) den 14 maj och Skövde AIK (borta) den 18 maj.

Riksidrottsnämnden har nästa sammanträde på tisdag dagen före Skövde-matchen. ÖSK hoppas därför att nämnden skall inhibera verkställandet av avstängningen tills dess att ÖSKs överklagan behandlats av nämnden. Om ÖSKs önskemål om en inhibition tillgodoses innebär detta att Jake Larsson blir tillgänglig för spel mot Östers IF. Men innebär givetvis också i händelse av ett avslag av ÖSKs överklagan att han istället är avstängd i hemmamatchen mot AFC Eskilstuna den 23 maj.

NA: ÖSK överklagar Jake-avstängningen efter påstådda spottningen


Tillägg.
Riksidrottsnämnden tog faktiskt tag i detta redan på fredagen och avslog ÖSK/Larssons överklagande av domen. Larsson kommer alltså att vara avstängd i morgondagens match mot Öster och i onsdagens bortamatch mot Skövde.

Beslutet var väl inte så överraskande. Så länge som bevisläget är oklart och ord står mot ord kommer RIN förmodligen i 99 fall av 100 att ställa sig på specialidrottsförbundets sida i sitt avgörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.