Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tar emot Brommapojkarna

I eftermiddag möter ÖSK Brommapojkarna i en match i den så kallade U21 Allsvenskan. U21-serien har ju under senare år inte varit någon paradgren för ÖSK som så gott som alltid prioriterat A-truppens träningsprogram, vilket resulterat i att ÖSK i allmänhet ställt alltför orutinerade lag på plan.

I år har U21-lagen haft en ”normalare” karaktär även om det inte satt någon direkt prägel på resultaten.

I dagens match ställer ÖSK upp med nio spelare från A-truppen (även om en del av dem nog snarast skulle kunna kallas för överåriga juniorer).

ÖSKs matchtrupp (18 spelare).
Från A-truppen: Radu Mîțu (mv), Daniel Björnquist, Jonathan Johnsson, Vincent Thill, Elias Barsoum, Malïk Mokédé, Joel Andersson Segerlind, Fabio De Sousa Silva och Victor Mpindi.
Från Akademin: Emil Blomberg (mv, -03)), Johannes Danho (-04), Seif Ali Hindi (-05), Henry Hertzman (-04), Charlie Swartling (-05), Alfie Göransson (-03), Kevin Westlind (-04), Fredrik Furst (-03) och Nathan Hernandez Öhrn (-04).
Anm.. Det är alltså en påfallande ung akademigrupp som tagits ut för matchen. Det är bara målvakten Emil Blomberg samt Alfie Göransson och Fredrik Furst som fyller (eller redan fyllt) 19 i år.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *