Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: ÖSK PA17 delade poäng med Helsingborg

ÖSK PA17 tog emot Helsingborgs IF i eftermiddagens match på Behrn Arena. I en målrik match delade till slut lagen på poängen – ett resultat som nog gästerna var mest missnöjda med. HIF hade ledningen med både 1-0 och 2-1 innan ÖSK i inledningen av den andra halvleken kunde ta över ledningen för en kort stund. Det spelmässiga initiativet svängde matchen igenom, även om det var påtagligt att ÖSK ofta hade väldigt svårt att få iväg bollen från det egna straffområdet, när den väl kommit dit. Ett resultat av att gästerna var väldigt duktiga på att fylla på med många spelare i sina anfall. ÖSK å sin sida spelade ett rakare spel och hade inte alls lika långa anfall.

Helsingborg tog ledningen redan i den andra minuten innan ÖSK fått någon struktur på sitt försvarsspel. Målet en lobb över ÖSKs målvakt Buster Runheim som hamnat i ingenmansland en bit ut från målet. ÖSKs första kvittering kom efter det att Adam Al Hamad Eriksson brutit en passning på Helsingborgs planhalva och sedan frispelat Mohammed Dana som kom fri mot mål och kunde runda Helsingborgs målvakt – trots en eftersläng som resulterade i en varning på målvakten.

Helsingborg återtog ledningen med några minuter kvar av halvleken genom en nick vid bortre på en andraboll efter hörna. Bara för att ÖSK skulle hinna med att kvittera en andra gång genom en straff efter det att Ebbe Wingemark blivit fälld. Matchrapporter anger William Fredriksson som straffläggare, men jag tyckte nog att det var Adam Al Hamad Eriksson som slog straffen.

I inledningen av den andra halvleken kunde sedan ÖSK ta ledningen med 3-2 genom Mohammed Dana som på volley och ur snäv vinkel slog in en hörna i mål. Detta efter det att några spelare i straffområdet inte nått bollen. Slutresultatet fastställdes sedan när en motståndare kunde skaffa sig skottläge och ur en rätt snäv vinkel trä in ett skott i ÖSK-målet. Lite slappt försvarsspel där från ÖSKs sida kan man väl tycka.

Men som sagt. Det var Helsingborg som skapade flesta chanser och som var närmast ett fjärde mål, även om ÖSK inte var ofarliga och utan målchanser.

Tränarkommentar.
Svängig match! Totalt sett en helt okej prestation på hemmaplan. Vi har en bra variation i vårt anfallsspel under stora delar av den första halvleken. Det bygger vi vidare på.
Pontus Björkman
Huvudtränare PA17


Matchfakta.
02. 0-1 Wilmer Hamberg
19. 1-1 Mohamad Dana (Adam Al Hamad Eriksson)
19. Varning HIF: Niklas Kjær Andersson
40. 1-2 Ludwig Wennström
45. 2-2 Adam Al Hamad Eriksson (straff) , (Ebbe Wingemark fälld)
48. 3-2 Mohamad Dana
57. 3-3 Wilmer Hamberg
74. Varning: Wessam Dukhan

Laguppställning (4-1-4-1.
Buster Runheim
John Lindhé Rehn (k) ,Arvid Cervin, Noel Stenlund, Mio Sörling (ht)
Sahal Hussein Mohamud (64, lårkaka)
Mohamad Dana, Adam Al Hamad Eriksson, William Fredriksson, Ebbe Wingemark (71)
Óli Melander

Ersättare. Antonio Caro González (mv), Lukas Bäckman (ht), Wessam Dukhan (64, k), Rionaldo Guzman Shojadoost (71) och Carl Norlund

ÖSK PA17, som för tillfället saknar rätt många av sina spelare hade för den här matchen fått lov att förstärka truppen med fyra spelare från PA16 (Runheim, Cervin, Guzman och Sahal)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.