Akademin: Fjärde raka för äldsta laget

ÖSK PA19 tog säsongens fjärde seger i säsongens fjärde match. IK Brage fick resa hem till Borlänge utan något mer än ett sent tröstmål i bagaget.

Det tog dock sin rundliga tid innan det lossnade för hemmalaget. Trots ett förkrossande spelövertag lyckades ÖSK egentligen inte skapa några riktigt vassa målchanser i den första halvleken. Halvtidsresultatet 0-0 var helt logiskt,, eftersom Brage knappt var över på ÖSKs planhalva med bollen under kontroll. (Lätt överdrivet förvisso, men det var faktiskt något åt det hållet).

Andra halvlek fortsatte i princip där den första slutade ända tills dess att Seif Ali Hini efter dryga timmen lite smånonchalant lyrade in ÖSKs ledningsmål i den bortre burgaveln. Det såg inte ut som en målchans och det var långt ut – ungefär dubbla straffområdesavståndet. Skottet nästan från stillastående.

Tio minuter senare står det sedan 2-0 till hemmalaget. På nytt lite slumpbetonad kan man tycka. Ett instick i motståndarnas straffområde missar den tilltänkte mottagaren somhalkar omkull då han skall ta emot bollen. Passningen når i stället fram till Henry Hertzman som på något sätt kommer helt ren med målvakten och behärskat kan rulla bollen i mål.

Seif Ali Hindi gör sedan 3-0 efter en slalomtur förbi ett antal försvarare innan han placerar ett lågt men inte speciellt hårt skott vid ena stolproten. Brages duktige målvakt når inte så långt ut.

Minuten senare nickar Fredrik Furst, som börjat matchen som ytterback och avslutade den som central anfallare, in Henry Hertzmans väl avvägda inspel mot bortre stolpen.

I matchens slutminuter skapade sedan Brage mer än den gjort under de tidigare 80 minuterna och får till slut in i alla fall ett mål. ÖSKs koncentration var väl inte den bästa när matchen i princip redan var avgjord.

Plusprestationer från Alfie Göransson, Johannes Danho, Henry Hertzman och Seif Ali Hindi. Tycker jag – är det väl säkrast att tillägga. Det var första gången i år som jag såg laget spela. Henry Hertzman har nog höjt sig en nivå sedan förra året och fick nu ta hand om den viktiga balansrollen framför backlinjen. Seif Ali Hindi dyker bara upp från nästan ingenstans och gör sina mål. Påminner en del om Taha Ali med sin till synes självklara bollbehandling. Alfie Göransson, som missade hela förra året efter en (antar jag) knäskada, dominant i backlinjen. Johannes Danho är ju väldigt duktig – både defensivt och offensivt. Ingen större överrakning på den punkten – det visste vi ju redan.

Bland ledarna på bänken återfanns både Nordin Gerzic och Martin Broberg. Nordin höll sig lite i bakgrunden medan Martin bidrog i coachningen.