Örebro SK Dam: Tre poäng i första försöket

ÖSKs damer inledde säsongen med en knapp seger. Detta efter först ha missat en straff in matchinledningen och därefter hamnat i ett 1-0 underläge. Men Cornelia Karlssons sista-minuten-mål i första halvlek och Emelie Alfredssons frisparksmål i den andra räckte för att ÖSK skulle få med sig alla poängen till Örebro. Tajta matcher mot Trollhättan är för övrigt inte ovanligt. Lagens båda möten förra året slutade även de med uddamålsseger för ÖSK.

I övrigt noterar jag.

• ÖSK har i träningsmatcherna börjat starkt i första halvlek för att sedan mattas i den andra. I Trollhättan var det väl närmast tvärt om.
  • ÖSKs trupp ser oroväckande tunn ut. Till Trollhättan reste man med bara sex ersättare av vilka en tillhör ÖSK Ungdoms F17-lag. Kul för henne förstås. Av övriga fem bänkspelare skulle faktiskt tre kunna klassificeras som mittbackar. Kanske inte så konstigt då att Dennis Gabrielsson fick nöja sig med ett spelarbyte.
  • Cornelia Karlsson gjorde ÖSKs första mål och uppmärksammades av NA. Emelie Alfredsson avgjorde matchen med en frispark som av allt att döma gick direkt i mål. Bra med spelare som klarar av detta. Hon lär nog få fortsätta att ta hand om frisparkarna i konkurrens med Ebba Lundkvist,ÖSK: Premiärseger i Trollhättan
    NA: Återvändande talangen målskytt – när ÖSK vände och vann