Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort mot Degerfors

Det har väl inte direkt hört till vanligheterna under de senaste åren att ÖSK tar poäng i sina matcher i U21-Allsvenskan. orsaken är oftast att det huvudsakligen har varit akademispelare som fått ta platsen där spelare från A-truppen egentligen borde ha spelat. Detta eftersom ÖSK i allmänhet verkar att ha prioriterat A-lagets träningar och då passar inte en extra fotbollsmatch med tillhörande återhämtningsdag in i träningsprogrammet.

I förrgår (ja, jag är sen med detta, men jag har haft annat att göra. Det hör skriver jag mest av allt för att någon vid ett senare tillfälle skulle undra hur det kunde komma sig att ÖSK inte förlorade den här matchen också).

I förrgår, som sagt var. mötte ÖSK Degerfors med ett lag som för en gångs skull var fullproppat med spelare från A-lagstruppen även om alla kanske inte skall benämnas A-lagsspelare än. Motståndarna å sin sida hade 7 A-truppsspelare i sin laguppställning så det var två rätt kvalificerade lag som möttes.

Matchen slutade oavgjord 1-1 efter et att Noel Milleskog gjort båda målen. Först en misslyckad rensning efter en motståndarfrispark och sedan i den 87:e minuten, när hoppet om en utjämning var på förväg att försvinna en kvittering å han utnyttjade ett instick från (ålders)klasskamraten Joel Andersson Segerlind. Det var sannerligen inte första gången som ett samarbete mellan dessa två spelare ledde till ett mål. Bra så.

Resultaten i matchen kom dock lite i skymundan efter det att ÖSKs målvakt Gustav Leijon tidigt i matchen drabbats av en knäskada. Någonting med menisken verkade man tro vid sidan av planen. Är det så illa som en meniskskada så är det väl tveksamt om Leijon är tillbaka före VM-uppehållet. Sådana brukar ta tid att läka.

ÖSK-debut blev det för den sena inlåningen Vincent Thill som spelade en knapp timme. Tveksamt om han är i matchform redan till matchen mot J-Södra (tror jag).

NA: Här rullas ÖSK-målvakten ut på bår under U21-matchen


Matchfakta (från NA).
38. 0–1 självmål (Noel Milleskog)
89. 1–1 Noel Milleskog (Joel Andersson Segerdal)

Domare: Namik Idrizovic, Örebro.
Publik: 100.

ÖSK:s startelva:
Gustav Leijon
Daniel Björnquist (k), Niclas Bergmark, Jonathan Johnsson, Samuel Dahl
Vincent Thill, Joel Andersson Segerlind, David Seger, Elias Barsoum, Malik Mokédé
Noel Milleskog.
Avbytare: Melker Birgersson (mv), Seif Ali Hindi, Alfie Göransson, Henry Hertzman, Robin Damström och Fábio De Sousa Silva (spelade ej på grund av magproblem)

Degerfors: Jeff Gal – Erik Lindell, Ronald Mukiibi, Alexander Hedén Lindskog – Daniel Krezic, Hannes Ek Koskela, Justin Salmon, Anton Kralj – Jamie Bichis, Ludvig Steen, Adhavan Rajamohan.
Avbytare: Nils Jakobsson, Elliot Binning Karlsson, Carl Ljungberg, William Lönn, Benjamin Buisson, Amir Hossein Mohammadi, Filip Järlesand (mv-res).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.