Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar Linköpinstalang

NA skriver i dagens matchrapport från Behrn Arena, att ÖSK hade en provspelare i aktion. Det visade sig handla om Youssef Khaled (född 2003) från kaosklubben Linköping City (nerflyttade från Ettan Södra efter fjolårssäsongen).

Khaled skall enligt tidningen träna med ÖSK måndag och tisdag. Han etablerades sig förra året som en central mittfältare i Linköpingslaget och spelade 28 matcher i Ettan. Imponerande med tanke på att han då bara var 18 år.

Jag har lite svårt att se vart ÖSK syftar med det här provspelet. Det kan väl knappast handla om en spelare för A-truppen med ett så kort provspel, när dessutom de som spelade mot Degerfors inte ens var med på planen under den första dagen. Snarare handlar det om en spelare som skulle kunna vara aktuell för Akademin. Men då är kanske ett år lite väl kort tid för att kunna göra ett positivt avtryck. Det är ett stort steg från P19 till ÖSKs A-trupp.

Enligt uppgifter på fotbolltransfers.com skrev Linköping ett fyraårigt ”proffs”kontrakt med Khaled och tre andra talangfulla ungdomar förra året. Hur som helst med det. En bra mittfältare för PA19-truppen skulle inte vara helt fel har jag en känsla av.

NA: Provspelaren som var på ÖSK:s träning
Fotbolltransfers.com: Linköping City värvar Connor Austin
Lagstatistik: Spelade matcher 2019-2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.