Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: PA17 får spela Gothia Puma Trophy

ÖSK PA17 är ett av tolv svenska lag som får delta i Gothia Puma Trophy för P17-lag – en internationell cupturnering som genomförs i samband med Gothia Cup. Uttagningen till cupen baseras på de olika klubbarnas certifieringsresultat. ÖSK placerade sig på 15:e plats i den rankingen, men eftersom de högre rankade klubbarna Djurgården, Hammarby och Halmstads BK av en eller annan anledning inte deltar gick den sista svenska platsen i tävlingen till ÖSK.

De deltagande svenska lagen är AIK, BK Häcken, GIF Sundsvall, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IFK Värnamo, Kalmar FF, Landskrona BoIS, Malmö FF och Örebro SK. Startfältet kompletteras sedan med 12 speciellt inbjudna utländska lag.

Egentligen borde väl Brommapojkarna med en hög certifieringspoäng vara med. Men eftersom BP förra året inte tillhörde SEFs organisation får de stå åt sidan (antar jag).

Unicoach: Svenska lagen klara för Gothia Puma Trophy
Unicoach: Certifieringen 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.