Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Eskelinen till ÖSK

William Eskelinen. Fotot från ÖSKs webbplats


ÖSK bekräftar idag värvningen av den 25.årige (han fyller 26 i september) målvakten. Kontraktet sträcker sig fram till utgången av år 2023.

Redan igår, då rykten om övergången började cirkulera utan att de bemöttes av några dementier från ÖSKs håll, verkade det väl som om en övergång var nära förestående.

Jag är lite förvånad över den relativt korta kontraktstiden. Jag undrar om det var ÖSK eller spelaren som inte ville binda sig för en längre period. Det har ju spekulerats i att en svårfångad målvakt med ett längre kontrakt skulle kunna vara av intresse för klubben trots att det inte finns så mycket att klaga över beträffande Bobby Allains insatser i år. Denne hade säkert klarat av ett år i Superettan utan några större problem.

ÖSK: ÖSK Fotboll värvar William Eskelinen
ÖSK: Intervju med William Eskelinen (video)
AGF Århus: William Eskelinen skal fremover tørne ud for Örebro SK.
NA: ÖSK värvar målvakt – återförenas med Cedergren


NA skriver i sin artikel att AGF och Eskelinen kommit överens om att avsluta det kontrakt som löpte fram till sommaren 2024 i förtid. Om detta stämmer så bör det innebära att målvakten kommer ”gratis” till ÖSK.

AGFs hantering av målvaktsfrågan är minst sagt märklig. Nyligen tog de in Viktor Noring på ett korttidskontrakt fram till sommaren. Det är dock inte meningen att han skall spela match utan enbart vara tillgänglig som en träningsresurs. Man kan ju fråga sig varför man inte kunde låta Eskelinen ta den uppgiften. Det kan ju iofs vara så att de redan då i princip visste att Eskelinen skulle lämna den och att de behövde en ersättare som tredjemålvakt.220323. NA: ”Det gäller att hitta lycka någon annanstans än på planen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.