ÖSK Dam: Ny vinst för damlaget.

ÖSKs damer är fortfarande försäsongsobesegrade. Kvällens match mot de gamla antagonisterna från Västerås BK30 var både bra (första halvlek) och mindre bra (andra halvlek).

ÖSK: Ny ÖSK-seger efter mål av Karlsson och Sandberg
ÖSK: Intervju med Sara Sandberg (video)
Västerås BK30: Förlust med 2-1 mot ÖSK borta på Behrn Arena (minut-för-minut referat)

Matchfakta från ÖSKs twitterfeed mm.
07. 1-0 Cornelia Karlsson (Sara Sandberg) spelar in bollen bakom BK30:s backlinje. Cornelia Karlsson löper ifatt bollen, kommer fri och kan peta bollen förbi gästernas målvakt.

45. ÖSK: Den första halvleken har spelmässigt styrts av ÖSK som tog en tidig ledning. Västerås BK 30 har haft ett par farliga kontringar, som Ayranci-Dahlberg stoppat med fina räddningar.
45. BK30: Halvtid 1-0 till ÖSK, efter en tuff start av ÖSK…spelar med press på bollhållaren hela tiden, och dom skapade ett par farliga chanser, men vi har spelat upp oss allt eftersom och haft ett par farliga chanser, det är tufft och hårt därute på planen, vi behöver komma till fler farliga lägen i boxen i 2a halvlek…

56. Alicia Wood och Cornelia Karlsson kliver av och in kommer Olivia Stråle (provspelare) och Ebba Mannfolk.
60. 1-1 Ina Burström
66. 2-1 Sara Sandberg tar ett avslut långt utanför straffområdet som vackert går in i det högra krysset! Riktigt snyggt!
75. Spelarbyte: Izabelle Hurtig ut och Ella Stockhult (F17) in
78 Spelarbyte: Sara Sandberg ut och Inda Dervisevic (F17) in
90+3. Slut

90+3. BK30: Förlust borta mot ÖSK med 2-1, efter en riktigt bra andra halvlek, där vi fick igång spelet och skapade ett par bra chanser…oavgjort hade väl varit rättvist.

Laguppställning
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Hanna Göthberg, Caroline Zandén (k), Alicia Wood (56)
Ebba Lundquist, Agnes Andersson, Isabelle Fredriksson, Cornelia Karlsson (56)
Emilia Andersson, Sara Sandberg (78), Izabella Hurtig (75)

Ersättare: Ellen Portugués (mv), Ebba Mannfolk (56), Olivia Stråle (56, provspelare), Ella Stockhult (75, F17), Inda Dervisevic (78, F17) och Julia Durnell (F17).

Anm. Olivia Ståle har provspelat så länge nu att jag inte kan tänka mig annat än att hon är på väg att ta en plats i truppen.

BK30:s tabellplacering förra året.