Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Målvakt i sikte

NA skriver, att ÖSK är väldigt nära en värvning av målvakten William Eskelinen. Denne sitter fast djupt inne i en frys hos danska AGF (Aarhus GymnastikForening). Ingen från ÖSKs sida verkar vilja förneka att det ligger något i ryktena, vilket väl får tas som intäkt på att det ligger något i ryktena. NA spekulerar till och med att övergången skall ligga så nära i tiden att han skall kunna vara spelklar till träningsmatchen mot Degerfors.

Enligt Axel Kjäll gjorde man en ingående studie av målvakten redan inför den förra säsongen, men då var han till slut inte tillgänglig för en transfer. Sedan dess har danskarna spolat honom helt och låter honom träna med juniorlaget med ett önskemål om att han skall försöka hitta en ny klubb.

Eskelinen spelade under två och ett halvt år med GIF Sundsvall, som då hade Joel Cedergren som tränare. Förhållandet mellan dem verkar ha varit gott – Eskelinen spelade under ett och ett halv år (tills han blev såld) alla Sundsvalls matcher i Allsvenskan.

Det lär väl bli ett steg nedåt i målvaktshierarkin för Bobby Allain, som väl får ta rollen som andrakeeper om nu inte ÖSK har något i bakfickan beträffande honom. Sedan lär han väl flytta under sommaren. För Gustav Leijon så innebär en värvning av ytterligare en målvakt att hans chanser att få stå i ÖSKs mål i år i stort sett försvinner. Å andra sidan borde ÖSK nu kunna låna ut honom i ett talangutvecklingslån, som gör att han ändå finns tillgänglig för ÖSK om och när han eventuellt behövs.

NA: Avslöjar: ÖSK värvar målvaktsstjärna från Danmark. Nåja, målvaktsstjärnan är kanske att ta i.

Spelarprofil för William Eskelinen från Soccerway,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.