Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Storförlust i Norrköping

ÖSK U21 var i Norrköping för att inkassera sitt andra nederlag i årets U21-serie. Det här är definitivt inte ett serieupplägg som passar ÖSK speciellt bra. Det finns inte spelarresurser som räcker till för att ställa ett någorlunda slagkraftigt lag på plan.

Istället blir det i allmänhet ett hoprafsat lag med spelare från många olika håll – vissa av spelarna i dagens match har förmodligen aldrig spelat eller knappt ens tränat tillsammans. Och då tänker jag inte på den provspelande kenyanske mittbacken Johnstone Omurwa. Att ÖSK dessutom är i färd med att ändra sin spelidé gör givetvis inte saken lättare om inte alla spelare har haft möjlighet att ta till sig förändringarna. Det blir varken hackat eller malet.

Så det blev en pärs att se matchen, när NA visade Norrköpings Tidningars webbstreamade sändning. Under första halvlek kom ÖSK knappt upp på motståndarens planhalva utan fick utstå en konstant press som man saknade verktyg att ta sig ur. Tre mål blev det också genom ett oorganiserat och inte särskilt samspelt försvar. Att spela Omurwa tillsammans med den helt matchotränade Fabio var väl inte så lyckat. Jag tyckte synd om kenyanen som inte fick någon reell möjlighet att visa upp sina eventuella kvaliteter.

Andra halvlek blev jämnare. Kanske för att Norrköping succesivt bytte ut sina mer rutinerade spelare och ersatte dem med juniorer. Det såg länge ut att bli en mållös halvlek, men mot slutet tappade ÖSK koncentrationen och lät hemmalaget göra två mål till. Snygga skott utifrån, men ändå. Inte för att det gjorde något. men surt likväl.

NA:s Fredrik Carlsson tyckte så här om matchen.

Till vilket man skulle kunna invända att det är svårt att framstå som A-lagsaktuell i en så dysfunktionell matchmiljö.

Det enda som överraskade positivt på mig var Jonathan Johnssons andra halvlek. Då drogs han tillbaka från den högerytterplats han av någon anledning placerats på i den första (det var väl ett hål i laguppställningen som måste fyllas) till jobbet som mittback efter det att kenyanen bytts ut. Han är ju inte någon mittback egentligen, men kanske på väg att bli det. Han är snabb, atletisk, och inte oäven med fötterna. Jag har tidigare tyckt, att han ibland verkat lite naiv på sin vanliga plats som högerback, men av det har inget märkts i Siriusmatchen eller idag i Norrköping.

NA: Kenyanske provspelaren byttes ut i paus: ”Fara att han skulle bli utvisad”


Matchfakta.
06. 1-0 Christopher Telo
20. 2-0 Darrell Kamdem Tibell
34. 3-0 Darrell Kamdem Tibell
ht. Spelarbyte: Johnstone Omurwa ut, Josef Keyrouz in
ht. Spelarbyte: Charlie Swartling ut, Robin Damström
74. Spelarbyte: Henry Hertzman ut, Alfie Göransson in
75. Varning: Johannes Danho
80. Spelarbyte: Fabio De Sousa Silva ut, Gustav Attås in
85. 4-0 Emanuel Chabo
89. 5-0 Isak Ellbring

ÖSKs laguppställning.
Gustav Leijon
– – – – – – – – – –
Daniel Björnquist, Johnstone Omurwa (ht), Fabio De Sousa Silva (80), Johannes Danho
– – – – – – – – – –
Joel Andersson Segerlind, Henry Hertzman (74), Charlie Swartling (ht)
– – – – – – – – – –
Jonathan Johnsson, Noel Milleskog, Jake Larsson

Ersättare: Emil Blomberg (mv), Josef Keyrouz (ht), Robin Damström (ht), Alfie Göransson (74), Gustav Attås (80), Victor Andersson

IFK Norrköpings matchtrupp.
Yahav Gurfinkel (A), Marco Lund (A), Christopher Telo (A), Dino Salihovic (A), Emanuel Chabo (A), Johannes Bjarnason (A) och Edvin Tellgren (A)
Sebastian Detterman (IF Sylvia), Ezequiel Lucas (IF Sylvia), Aleksandar Azizovic (IF Sylvia), Darrell Kamdem Tibell (IF Sylvia), Abiel Sequar (IF Sylvia), Modoumatarr Mbye (IF Sylvia) och Otto Lindell (mv, förmodligen IF Sylvia)
Kevin Eriksson (P19), Isak Ellbring P19, Hugo Lewander P19 och Nedim Jahic P19,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *