Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: ÖSK testar kenyansk mittback

En provspelande kenyansk mittback ”dök upp” vid dagens träning. ÖSK har flugit in Johnstone Omurwa, som skall träna med ÖSK i två veckor medan ÖSK bestämmer sig för om han är den mittback som behövs för att stärka mittförsvaret efter det att Andreas Skovgaard fick lämna föreningen. Den tjugotreårige (han blir 24 i augusti) har vissa meriter från Kenyas landslag även om han inte verkar kunna räkna med en säker startplats i de sammanhangen.

Axel Kjäll verkar faktiskt inte helt säker på om det är Omurwa är rätt spelare för klubbens behov.
– Det är svårt att få tag på videor och material från den inhemska ligan, men han var beredd att komma hit, så det blir någonting att lägga till i pusslet runt truppen, förklarar han det ovanligt långa provspelet för en etablerad spelare.

ÖSK har tidigare vid flera tillfällen förklarat att man i första hand söker spelare från de nordiska länderna med erfarenhet av hur det är att leva, bo och spela i en miljö som påminner om den svenska. Nu gör man tvärtom och titta på en spelare som aldrig spelat utanför Kenya och som man inte ens är säker på att man vill ha. Det verkar onekligen som om den nordiska spelarmarknaden för mittbackar är torrlagd för tillfället. Med fyra veckor kvar till seriestart och med ett två veckor långt provspel är frågan vad ÖSK kan göra om provspelet visar att Omurwa inte har de egenskaper man söker efter.

Samtidigt konstaterar Kjäll att det möjligen kan komma in ytterligare någon spelare.
– Så är det ju. Samtidigt har vi bra konkurrens på alla platser, men numerärt vore det kanske bra med någon till, säger Kjäll.

Kanske en anfallare till. – Just nu är Erik (Björndahl) och Noel (Milleskog) våra forwards, det är dem vi tittar på. Sedan får vi se vad marknaden ger, Kjäll igen.

NA: Landslagsman ska övertyga ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.