Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Oavgjort i årets första match på Behrn Arena

ÖSK och Husqvarna FF spelade oavgjort 1-1 i dagens träningsmatch på Behrn Arena. Två lag som i mångt och mycket tog ut varandra och i vilken segern egentligen hade kunnat gå till endera laget. Speciellt många målchanser var det dock inte.

Efter en mållös första halvlek tog gästerna ledningen tidigt i den andra efter en misslyckad dragning av ÖSKs målvakt. Det var matchen igenom väldigt många tillbakaspel på egen målvakt och ibland var det dessutom i rätt trängda lägen. Inte så konstigt att ibland så studsar bollen inte riktigt som man vill.

Kvitteringen kom sedan med 20 minuter kvar. Sara Sandberg slog en öppnande passning till nyförvärvet Emilia Andersson. Det blev ett snyggt avslut av Andersson, som inte chansade på ett skott rullade in bollen där det var ledigt.

Det vart som sagt inte så många målchanser, men det fanns ändå en hel del att glädja sig över. Från en säker mittbacktrio till de nya anfallarna Andersson och Karlsson. Med dessa två i truppen blir ÖSK inte så beroende av Sara Sandbergs målskytte som man tidvis var förra året.

Provspelande Olivia Stråle från Eskilstuna var rätt anonym i första halvlek, men växte in mer och mer i matchen ju längre den pågick. Hon drog till och med på sig en varning efter en välplacerad tackling på en tämligen oförberedd motståndare. Det är sådant man vill se från en aggressiv central mittfältare.

Matchfakta.
49. 0-1 Wilma Wigren
71. 1-1 Emilia Andersson (Sara Sandberg)
80. Varning: Olivia Stråle

Laguppställning
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Hanna Göthberg – Eila Wennerholm (63) – Caroline Zandén (k)
Agnes Andersson – Olivia Stråle – Emilia Andersson – Cornelia Karlsson
Emelie Alfredsson (ht) – Sara Sandberg – Izabella Hurtig (65)

Ersättare: Ellen Portugués (mv), Ebba Lundkvist (ht), Antonia Jalkinger (65) Alicia Wood (63), Isabelle Fredriksson, Lisa Aronsson

ÖSK: 1-1 mot Husqvarna på Behrn Arena

ÖSK: Emilia Andersson & Dennis Gabrielsson efter matchen mot Husqvarna FF (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.