Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK anställer transition coach

ÖSK meddelar idag att man anställt Einar Guðnason som ”ny” transition coach. Jag vet inte riktigt vad som menas med ny i det här sammanhanget. För positionen har inte funnits tidigare. Om man nu inte räknar med Rickard Torstenssons roll som assisterande tränare mm.

Rimligen bör denna anställning innebära att Torstensson nu kommer att få mer tid för sin uppgift som akademichef. Vilket säkert är bra.

Man kan ju fråga sig hur det kommer sig att ÖSK i ett mer utsatt ekonomiskt läge ändå väljer att satsa mer resurser på sin akademi. Dessutom på en position som inte ens funnits tidigare. Men det är väl så, att man kommit till insikt om att det enda sättet att öka klubbens intäkter är att ta fram fler unga spelare vilka kan säljas vidare efter positiva insatser i ÖSKs A-lag.

För egen del måste jag tyvärr erkänna, att jag aldrig riktigt förstått vad en transition coach gör eller ens var denne hör hemma organisationsmässigt. Är han en av Cedergrens assisterande tränare med huvuduppgift att bekymra sig om de ynglingar som gästtränar eller tillhör han akademin med specialträning av spelare som kan tänkas ta steget upp till A-truppen? Eller skall han stå med ett ben i vardera lägret?

En annan reflektion är att det nu nästan är trångt med spelarutvecklingsresurserna i akademin. Rickard Tortensson är akademichef och huvudtränare för P19 – de spelare som står på tur att steget upp. Guðnason har blivit transition coach och så har vi Gerzic som utsetts till talangutvecklare för akademin. Vet alla vad som är deras ansvar och är de överens om det?

ÖSK: ÖSK rekryterar transition coach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.