Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Truppförstärkningar

ÖSK Söder herr (det enda som finns kvar av ÖSK Söder efter det att ÖSK tog hand om damerna) fortsätter att förstärka laget inför nystarten i div 4. På Instagram aviserar de tre nyförvärv till truppen.

Dana Kuhi.
Till att börja med mest känd som Herishs lillebror har han skapat sig ett eget namn. Efter några inledande år med BK Forward i div 1 har han varit runt en del i ett antal klubbar på lägre nivåer i distriktet. Sina största framgångar har han dock haft i futsal där han representerat både ÖSK Futsal och Örebro Futsal Club. Dessutom några landslagsmatcher även om det var några år sedan. Den senaste säsongen utomhus gjorde han med IK Sturehov.

Simon Nydén.
Efter juniorspel i Karlslund och Rynninge har han spelat seniorfotboll på div 4-nivå med Hidingsta (2020) och IFK Örebro (2021).

Hampuz Cederlind.
En målvakt som kom fram i ÖSK Ungdoms verksamhet. Jag har inte någon koll på var han hållit hus sedan dess. Möjligen i Rynninge och/eller IFK Kumla.
Tillägg. Jag fick ytterligare information om var Hampuz spelat de sista åren via kommentarsfältet. Det är på Lundby IP (ca. 200 meter från där jag bor) som han stått i mål för IF Eker. Så kan det bli när allt fokus ligger på ÖSKs lag.

Enligt lagstatistik spelade han 14 matcher för Eker under åren 2020 och 2021 (2020 och 2021 spelades bara höstsäsongen i distriktsserierna på grund av Covid-19).


ÖSK Söder har successivt förstärkt sin trupp efter det att fjolårets andraplats i div 5 säkrade en plats i den högsta distriktsserien. Det kan nog behövas. Steget från div 5 till div 4 är stort och de flesta uppflyttade lag brukar vara tillbaka i femman inom ett till två år.

2 kommentarer – kommentera

Simon

Cederlind var en betydande del av det Eker som på så när gick rent i div 4 och avancerade till div 3.

Ficedula hypoleuca

Tack för informationen. Jag kompletterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.