Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Provspelarna får fortsätta

I en artikel i NA skriver man, att i och med att de flesta transferfönster stänger i natt så kan man vänta sig diverse efterdyningar på den svenska spelarmarknaden. Det verkar som om Axel Kjäll tror, att detta kan innebära spelarrörelser även för ÖSK – både in och ut faktiskt.

Men det var inte det jag skulle skriva om utan om de provspelare som ÖSK har haft igång under januari månad. Det var väl meningen att dessa provspel skulle vara avslutade vid det här laget. Men det är de inte och de kan nog fortsätta ett tag till – minst veckan ut. Huvudanledningen till detta är nog – även om Kjäll inte vill kännas vid det – att de behövs för att dryga ut den kraftigt decimerade spelartruppen. Idealiskt vill man väl i alla fall ha 22 spelare tillgängliga då man tränar. ÖSK hade idag 9 från A-truppen.

Samuel Dahl.
För AIK-backen finns det säkert ett behov att behålla honom i provträning ett tag till. Han har ju bara varit några dagar hos ÖSK, som enligt Kjäll, vill se honom i aktion under mer matchlika förhållanden.

Elias Barsoum.
Djurgårdens mittfältare fortsätter nu på sin tredje provspelningsvecka. ÖSK vill enligt Kjäll se mer av honom. För Barsoum passar det bra, att få högkvalitativ träning medan han väntar på en klubb att representera – om det nu inte blir ÖSK.

Joel Andersson Segerlind och Jonathan Jonsson.
De två spelarna som lämnade ÖSKs akademi i december väntar på ett besked från Joel Cedergren (enligt Kjäll). Ett besked som ÖSKs tränare uppenbarligen inte kan ge om han inte är på plats, vilket han inte kommer att vara så länge han är sjuk i Covid-19.


Jag skulle gärna se att ÖSK bestämde sig för Samuel Dahl och Joel Andersson-Segerlind.

Samuel Dahl därför att ÖSK nog behöver en vänsterback. Om Hussein Ali kunde spela ytterback vid 19 års ålder i Allsvenskan borde Dahl kunna göra detsamma i Superettan. Dessutom tror jag att Dahl är bättre. Fredrik Biörs är ju mycket positiv till honom som ÖSK-spelare.

Beträffande Joel Andersson-Segerlind kan jag inte låta bli att göra en jämförelse med Astrit Ajdarevic. Lite sävlig kanske, men med en fantastiskt fin passningsfot både kort långt och i princip omöjlig att ta bollen av. Dessutom inte oäven i avslut mot mål.

Han kan förvisso behöva lite tid att växa in i rollen, men ge honom ett lärlingsår med A-truppen så kommer han att kunna leverera till nästa säsong. Eller ännu hellre ge honom ett år med en ÖSK-option på ytterligare ett. Låna sedan ut honom till ett bra lag i div 1 och låt honom utvecklas där. I den åldern behöver man matcher varje vecka för att utvecklas och inte stagnera. Ser det sedan bra ut efter ett år kan han införlivas med A-truppen på riktigt.

När det gäller Elias Barsoum så borde man vid det här laget veta tillräckligt för att avgöra om man vill ha honom i truppen eller ej. Svaret verkar vara nej eftersom han fortsätter som provspelare.

NA: ÖSK-chefen inför deadline-dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.