Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: AIK-junior tränar med ÖSK

Nittonårige (i mars) Samuel Dahl med klubbtillhörighet i AIK och med fotbollsrötterna i Västerås tränade från och med idag och veckan ut med ÖSK. Dahl är en vänsterkantspelare med meriter från pojk- och juniorlandskamper.

Det är oklart varför ÖSK tar in en spelare med den här profilen. Handlar det om ett lån eller att man vill utvärdera ett eventuellt köp? Att låna in honom för ett år verkar rätt meningslöst. Hjertstrand resp. DG/Jake lär väl gå före honom på vänsterkanten när det gäller vem som skall få spela.

Jag skulle nog (vilja) tro, att AIK bestämt sig för att de inte ser honom som en seniorspelare nästa år och därför försöker att bli av med honom redan nu. Det finns ju i så fall ingen anledning att behålla honom i klubben.

NA: ÖSK testar AIK-talangen (träningsrapporten)
NA: ÖSK om landslagstalangens framtid
220127.


Fredrik Biörs, som varit fystränare i ÖSK och KIF Örebro, har nu samma uppgift för P19-landslaget. Ett landslag för vilket Mirza Jelecak är förbundskapten och där Joel Riddez är tränare.


220128. NA: Samuel Dahl vill ta klivet från att vara pojklandslagstalang till seniorfotbollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.