Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Barsoum tillbaka i (prov)träning

NA:s Fredrik Carlsson skriver, att Elias Barsoum, som provtränade med ÖSK förra veckan, är tillbaka i Örebro för ytterligare en provträningsvecka. Från ÖSKs sida verkar man i första hand se honom som ett alternativ för det centrala mittfältet och då i första hand som en defensiv mittfältare med spelfördelande uppgifter i uppbyggnadsfasen. En position som Joel Cedergren verkar anse central för sitt spelsätt. Frågan är då om man anser att det räcker med två oerfarna ungdomar på den platsen eller om man hellre vill få in en mer etablerad spelare för den uppgiften. Att ha både Barsoum och Shlimon som dennes backup är nog en spelare för mycket i den bantade truppen.

Axel Kjäll verkar fortfarande ha sina dubier om Barsoum verkligen är den spelare de behöver. Å anda sidan verkar han ju vara användbar även på andra positioner, vilket möjligen talar till hans fördel. Med tanke på att det fortfarande saknas många spelare på grund av sjukdom är det väl tveksamt om det går att få till något vettigt träningsupplägg, som skulle göra det möjligt att testa honom under mer matchliknande förhållanden.

Om vi tittar på hur vi vill spela så ser både jag och Joel honom som en av de tre centrala mittfältarna. Inför matchen (mot Sirius) så hade vi lite bortfall och då visade han att han klarar av att också spela på en kant. Det är mer en Joel-fråga men jag tror att han kan klara av båda. Han är väldigt duktig på att driva boll och som sexa ska man kanske vara mer vara i en position och passa bollen därifrån.

NA: Efter målsuccén i ÖSK-debuten – här är beskedet om provspelaren

Beskedet var alltså att de inte kan lämna något sådant än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.