Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säsongen 2022: Tre lag som vill uppåt

Efter att ha sett P19-spelarna i aktion idag så tycker jag nog att man kan säga, att ÖSK i år har tre lag som vill ta ett steg uppåt i sina resp. seriesystem.

Både herrarna och damerna har som uttalade målsättningar att ta steget upp till Allsvenskan resp. Elitettan.

Det äldsta akademilaget klarade förra året inte av att kvalificera sig till P19 Allsvenskan i samband med serieomläggningen. De spelar i år alltså i det som heter P19 Superettan Norra. Där möter de lag som i alla fall förra året inte var nämnvärt bättre än de själva.

Förutsättningen för avancemang är tufft när bara tre lag får ta steget upp. De två seriesegrarna (norr och söder) är garanterade en plats i P19 Allsvenskan nästa år. Den tredje platsen kvalspelar serietvåorna om.

Mycket händer i juniorlagen från ett år till ett annat i och med att i princip hälften av lagens trupper byts ut varje årsskifte – det senaste årets 19-åringar faller för åldersstrecket och ersätts med ett gäng inte lika rutinerade före detta 17-åringar. Så det kan ske stora förändringar i ett lags spelstyrka från ett år till nästa. Både till det bättre som till det sämre. Men kan P19 via sin huvudtränare Rikard Torstensson importera de spelidéer som skall genomsyra A-truppen kan det nog bli ett starkt lag som ÖSK ställer på benen i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.