Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: ÖSK testar spelare från Djurgården

Redan förra veckan rapporterade NA att en testspelare från Djurgården deltog i ÖSKs träningar. Tanken var att tjugoårige Elias Barsoum skulle träna med ÖSK veckan ut. Inte tillräckligt intressant för att förtjäna ett omnämnande i Bloggen, tänkte jag då. Testspelare dyker upp ibland och försvinner lika spårlöst som de dök upp. Nu har ÖSK dock beslutat sig för att förlänga provspelet ytterligare några dagar och då får jag väl lov att ta med provspelet i Bloggen.

Elias Barsoum har tillhört Djurgårdens akademi i alla fall från P16-åldern. Efter fjolåret föll han dock för juniorernas åldersstreck och eftersom det inte fanns något intresse från Djurgårdens sida att behålla honom så söker han nu ett nytt lag att spela för. Att han inte fastnade i Djurgårdens A-lagstrål är inte så konstigt. Djurgården har råd att köpa spelare utifrån och man skall noga vara en riktigt stor talang för att få ta steget från P19 till A i den klubben.

ÖSK har testat honom i positionen som defensiv balansspelare utan att riktigt se de kvaliteter som man förväntar sig för spelare i den rollen.
– Han är en bollskicklig spelare som är lätt på fötterna och duktig på att driva bollen i fart där han är snabb i riktningsförändringarna. Där har han en bra teknik och i de delarna är han är en klar talang. När det gäller passningsspelet, försvarsspelet och omställningsspelet är det inte lika bra, sa ÖSK-tränaren Joel Cedergren till NA efter fredagspasset.

Det låter väl inte riktigt som de egenskaper ÖSK i första hand skall söka efter för den positionen.

Av tillgänglig statistik framgår det att han aldrig fått spela med Djurgårdens U21-lag, vilket väl innebär att han ännu inte mött seniorer i en riktigt match.

Jag är tveksam om det här är någon som ÖSK bör knyta till sig. Jag skulle nog vilja se en mer erfaren spelare på den positionen.

NA: ÖSK förlänger provspelet – Djurgårdstalangen kvar i klubben
SvFF: Spelarstatistik
Lagstatistik: Spelade matcher


Korrigering.
Jag har skrivit att Barsoum aldrig spelat någon U21-match för Djurgården. Detta stämmer inte. Han spelade i alla fall en match mot ÖSK. Detta har dock ingen av statistiksajterna uppmärksammat så jag får väl skylla på dem. Eller på SvFFs matchrapportsystem som inte var komplett.

Djurgården: U19-spelare imponerade i U21-matchen mot Örebro
SvFF: Matchfakta Örebro – Djurgården

5 kommentarer – kommentera

Anonym

Han har spelat U21 matcher och träningsmatcher med A-laget.

Ficedula hypoleuca

Om han spelat någon U21-match har det inte varit i en seriematch i U21 Allsvenskan utan i en träningsmatch.

Anonym

Han har spelat flera matcher i U21 allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.