Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Fler lag i årets serie

Svensk Elitfotboll (som är seriearrangörer) meddelar idag vilka lag som kommer att ingår i årets U21-serier. Från och med i år släpper man för övrigt benämningen U21 Allsvenskan utan nöjer sig med att kalla serierna för U21- serien Norra etc. Klokt.

Av SEF:s 32 lag (Allsvenskan och Superettan) deltar faktiskt 26 i årets upplägg. Positivt eftersom antalet deltagande lag successivt har minskat under de senaste åren. Positivt för bland annat ÖSK vars rumphuggna fjolårsserie med enbart 5 deltagande lag i år kommer att ha i alla fall 8 deltagare.

Precis som förra året deltar förutom ÖSK även AFC Eskilstuna, Djurgården, Degerfors och GIF Sundsvall i årets serie. Tillkommer gör dessutom Brommapojkarna, Dalkurd och IFK Norrköping. (Östgötarna spelade nog i den mellersta serien förra året).

Klubbar som saknas från de här breddgraderna är AIK, Hammarby och Sirius från Allsvenskan samt Västerås, Brage och Östersund från Superettan. Jag antar att samtliga lag med undantag möjligen för Sundsvall är glada att se att Östersund även detta år valt att inte vara med (med tanke på resekostnaderna).

De deltagande lagen kommer att mötas hemma och borta i en grundserie innan de bästa går vidare till något slags slutspel. Men så långt brukar ÖSK, som förra året var sämst i sin U21-serie) komma.

Svensk Elitfotboll: Stort intresse för U21-serien 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.