Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2022: Det blir inget träningsläger

ÖSK meddelade idag, att laget inte kommer att resa till Spanien för ett träningsläger i slutet av januari/början av februari. Orsaken är den pågående och omfattande smittspridningen av COVID-19 som pågår i hela Europa. Oklart om det var lägerarrangören eller ÖSK som tog beslutat, men båda parter verkar hur som helst införstådda med att det inte är någon bra idé i dagsläget att arrangera träningsläger med deltagande av lag från ett antal olika länder.

ÖSK kommer i stället att fortsätta att träna på i Sverige och söka motståndare för träningsmatcher på hemmaplan.

Ingen större skada skedd, anser jag. Träningslägret låg väldigt tidigt – förmodligen beroende på att ÖSK erbjudits ett väldigt lågt pris för deltagande i träningsturneringen. Men så tidigt på säsongen brukar ÖSK inte ha kommit speciellt långt i sitt truppbygge. Dessutom låg matcherna väldigt tätt med 2-3 dagar mellan varje match, vilket hade blivit väldigt slitsamt med en trupp som inte var igång på riktigt än. Bättre då – bortsett från vädret – att träna på hemmaplan med vettigare distans mellan matcherna.

NA noterar i anslutning till detta, att IK Sirius och IFK Norrköping på sina hemsidor har angivit att de spelar en träningsmatch mot ÖSK den 22 januari resp. 13 februari. Från ÖSKs sida finns det ännu inget utlagt program för försäsongens träningsmatcher.

ÖSK: Herrlagets försäsongsläger inställt
NA: ÖSK:s läger inställt – stannar hemma: ”Tråkigt men inte oväntat”

ÖSKs försäsongsplanering.

Veckodag Datum Tid Hemmalag   Bortalag Matchtyp
Onsdag 220105   Återsamling      
Lördag 220122 14:00 IK Sirius   Örebro SK Tr. match
Söndag 220213 18:00 IFK Norrköping   Örebro SK Tr. match
Söndag 220220   Eskilsminne IF   Örebro SK Sv. Cupen
Söndag 220227   Örebro SK   Örgryte IS Sv. Cupen
Måndag 220307   AIK   Örebro SK Sv. Cupen
Lördag 220312   Örebro SK   Västerås SK Tr. match
Lördag 220326   Örebro SK   Degerfors Tr. match
Torsdag 220331   Transferfönstret   stängs.  
Söndag 220403   Superettan   inleds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.