Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: ÖSK bantar truppen

Att ÖSK har haft planer på att banta sin damtrupp har varit känt ett tag. Dels för att truppen nog har varit onödigt stor, dels för ”att få plats” med de nyförvärv klubben räknar med att kunna ta in för att stärka laget i jakten på Elitettan.

Häromdagen lämnade så klubben besked om vilka spelare det är som inte kommer att finnas med det här året. Av de 15 spelare som lämnar kommer man väl spelmässigt mest att sakna de fem talangerna från Adolfsbergs IK som kom till ÖSK i somras. Övriga spelare som får lämna har inte lyckats ta en plats bland de som på allvar aspirerar på en startplats i laget. En del av dem har dessutom haft problem med skador under året.

Det är givetvis tråkigt att se att en del ”ÖSK-veteraner” lämna. Flera av dem har varit med under många år – först i ÖSK Ungdom och sedan i ÖSK Söders verksamhet. Vill de fortsätta med fotbollen finns lokala alternativ som div 2-lagen Rynninge och Sturehov som tänkbara nya klubbadresser.

 

Lämnar efter 2021     Till
Olivia Crona Försvar KIF Örebro Övergång
Ebba Fredriksson Mittfält KIF Örebro Övergång
Lea Ahl Försvar KIF Örebro Övergång
Elsa Pelgander Mittfält KIF Örebro A Övergång
Ida Björnberg Mittfält ? Oklart
Emma Pettersson Försvar Får lämna
Olivia Rundberg Försvar Får lämna
Amanda Nordenby Försvar Får lämna
Lova Händel Mittfält Får lämna
Hester Stöckl Mittfält Får lämna
Linnea Gerdtsson Mittfält Får lämna
Filippa Sätterström Johansson Mittfält Får lämna
Amanda Leander Försvar Får lämna
Smilla Johansson Norén Mittfält Får lämna
Cornelia Fernsten Anfall Får lämna

Beträffande Cornelia Fernsten hade hon säkert kunnat ta en plats även i årets trupp. Hon lämnade ÖSK i somras för militärtjänstgöring och har nu kanske rotat sig någon annanstans än i Örebro (eller slutat med fotbollen).

Det är fortfarande många spelare för vilka ÖSK ännu inte bekräftat någon kontraktsförlängning, Jag har dock en känsla att det mycket väl kan vara klart för en del av dem, men att ÖSK valt att ”sprida ut” informationen en del. Annars är situationen inte alls bra.

Oklar status.

Rebecka Ayranci-Dahlberg 1999 Målvakt
Elin Sjösten 2001 Försvar
Moa Arlebo 2001 Mittfält
Olivia Puhls 1995 Försvar
Izabella Hurtig 1999 Mittfält
Antonia Jalkinger 1994 Anfall
Ebba Mannfolk 2001 Mittfält
Sabina Grabus 2001 Anfall
Anna Meier 1997 Mittfält
Michaela Törnquist 2001 Försvar
Stina Mannfolk 2003 Målvakt
Hanna Göthberg Försvar
Johanna Fridlund 2005 Försvar
Alicia Wood 2005 Försvar
Ida Zetterman 2003 Mittfält

Anm.

  • Moa Arlebo studerar i USA. Oklart om hon kommer att spela för ÖSK i sommar.
  • Izabella Hurtig och Sabina Grabus var förra året två prestigeövergångar från KIF Örebro. De var skadade vid övergången och gick sedan tyvärr skadade hela året. Oklart hur deras framtidsplaner ser ut, men de finns i alla fall inte med på tack-och-hej listan.
  • Anna Meier verkar ha flyttat till Stockholm. Hon spelar i år sin futsal för Djurgården. Om flytten bara är tillfällig eller om den är permanent är oklart. Jag har inte sett henne bli avtackad (vilket hon väl borde bli – både i skrift och in natura), så hon borde anses vara kvar tills något annat meddelats.
  • Johanna Fridlund har jag ingen som helst koll på. Hon spelade inga matcher för ÖSK förra året. Men hon är så pass ung att hon möjligen spelade med ÖSK Ungdoms U-lag. Eller så har hon lämnat gruppen och ÖSK har glömt att ta bort henne från truppsammanställningen.

ÖSK: 15 spelare lämnar damlaget
NA: ÖSK vädrar i truppen – här är alla 15 som lämnar
ÖSK: Damtruppen (ej uppdaterad)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.