Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Elsa Pelgander till KIF Örebro

NA skrev igår, att Adolfsbergstalangen Elsa Pelgander lämnar Örebro SK Dam och flyttar till KIF Örebro som skrivit ett A-lagskontrakt med henne. En flytt som verkar ha skett eller vara på gång för även för de övriga fyra ungdomarna som kom från Adolfsberg till ÖSK i somras. Inget konstigt med det – det konstiga var väl egentligen att de tog vägen över ÖSK till KIF Örebro.

Realistiskt sätt är klubbytet dessutom logiskt. Förutom Pelgander var ingen av de fyra andra nära en startplats i ÖSKs div 1-lag, då samtliga spelare fanns tillgängliga. ÖSK har inför den kommande säsongen aviserat att man kommer att pusha för att ta steget till Elitettan. Något som rimligen bör innebära att laget kommer att förstärkas ytterligare. Men med bara ett lag i seriespel på en vettig nivå skulle möjligheterna till matchspel ha blivit mycket begränsade för de spelare som inte platsar i A-laget.

Ingen av de fem, möjligen med undantag för Pelgander, lär vara aktuella för spel i KIF Örebros A-lag nästa år. Men i den klubben har de i alla fall ett F19-lag de kan spela med.

Dessutom lär det väl vara så, att för att få en möjlighet att uppmärksammas och tas ut till SvFF:s olika ungdomslandslag krävs det så småningom att de tillhör akademin hos någon av elitklubbarna. Så är det i alla fall på pojksidan.

Det är tråkigt att de inte stannar kvar i ÖSK, men fullt förståeligt att de nu väljer att byta till KIF Örebro och de möjligheter den klubben kan erbjuda.

För ÖSK blir det här en ny påminnelse om att de måste komma till skott med en akademiverksamhet även på flicksidan. För att de unga talangerna som kommer fram i ÖSK Ungdoms verksamhet har ett lag att spela i/med samtidigt som de successivt matchas in i A-laget.

NA: Kif Örebro värvar 15-åring från ÖSK – får långt A-lagskontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.