Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21

I morgon (som är en tisdag) skall ÖSK lämna information om den utredning som haft till uppgift att ta reda på varför nästan allt som kunde gå fel också gjorde det under årets säsong.

En av de saker som präglade året var osäkerheten på tränarsidan. Axel Kjäll ville av allt att döma bli av med uppgiften för att kunna enbart ägna sig åt sportchefens uppgifter. Det gick nu inte så bra – det tog ett bra tag innan Vitor Gazimba kom till klubben och man kan väl inte säga att sakerna förbättrades efter att portugisen tagit över.

Men vad som inte varit känt förrän idag var att ÖSK faktiskt hade en lösning på gång inför säsongen (trodde man). De hade skrivit ett kontrakt med tränarprofilen Stuart Baxter och meningen var att denne skulle komma till Örebro i tid för den allsvenska premiären och så fort den indiska fotbollssäsongen var avslutad. Baxter tränade då nämligen det indiska laget Odisha. Men kort innan tillträdet av tjänsten hos ÖSK drog han sig ur och bröt kontraktet. Officiellt av personliga skäl, men förmodligen beroende på att han fått ett mer attraktivt erbjudande från sydafrikanska Kaizer Chiefs. Vilket lämnade ÖSK i en svårhanterlig situation.

Jag har ju antagit att orsaken till att ÖSK inte kunde tillsätta en tränare i god tid inför säsongen var att Andreas Brännström, som ÖSK ryktades vara mer eller mindre överens med, drog sig ur vid tiden för årsskiftet. Men det kan mycket väl ha varit tvärtom. När ÖSK fick klart med Baxter eller i alla fall kommit tillräckligt långt i förhandlingarna med denna så tackade klubben nej till Brännström. Att man förhandlar parallellt med flera parter är inte ovanligt och förmodligen till och med nödvändigt för att man inte skall tappa tid i onödan om en förhandling skulle stranda.

Så var det alltså (förmodligen) med det.

Fotbollskanalen: ÖSK:s mardröm: Baxter var klar – men hoppade av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.