Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Ny huvudtränare för P16

Hampus Nylin är ny huvudansvarig tränare för Akademins P16-trupp.

ÖSK hälsar idag Hampus Nylin välkommen som huvudtränare för akademins P16-trupp. Hampus kommer från Karlslunds organisation, skriver ÖSK vidare.

ÖSK: Hampus Nylin ny tränare för ÖSK P16

Varför det behövs ett tränarbyte på den positionen berör ÖSK inte med ett ord. Jag tycker att ÖSK gott kunde ha kostat på sig att tacka Daniel Angergård för hans två år i akademins tjänst och önska honom lycka till som assisterande tränare för KIF Örebros allsvenska lag.

KIF Örebro: Klart: Daniel Angergård ny assisterande tränare i KIF Örebro

Inte för att jag riktigt förstår mig på KIF Örebros val. Nu vet jag inte så mycket mer om Angergård än att han bara har två års erfarenhet som tränare. Det första som assisterande till Carola Söbergs P17-trupp och det andra som ansvarig P16-tränare. Lite tunt kanske för att ta steget upp till ett allsvenskt lag. Men vad vet jag – han kan ju vara jätteduktig trots att han inte hunnit med så mycket än.

Att inte säga vem som ersätts är kanske det normala när man byter tränare. Jag noterar nämligen att Hampus tidigare klubb Karlslund gjort på samma sätt när de hälsar Adam Jakobsson välkommen som ny huvudtränare i U16. Adam kommer från Sturehov.

Karlslunds IF FK: Adam Jakobsson ny huvudtränare i U16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.