Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Billborn nämns som tänkbar tränare

Det är inte bara en ny ordförande som ÖSK varit på jakt efter under de senaste månaderna. I och med att Marcus Lantz kontrakt var begränsat till de matcher som återstod, då han tog över efter Vitoir Gazimba, har ÖSK parallellt jobbat med att göra klart med en ny tränare. En befattning som man helst vill ha tillsatt före årsskiftet. Man vill nog absolut inte se en upprepning av den osäkerhet och det hitochditande som präglat den här säsongen.

Enligt NA är det för närvarande Hammarbys före detta tränare Stefan Billborn som är ÖSKs förstaval för uppgiften. För Billborn, som tidigare i år fick lämna tränarjobbet i Hammarby, skulle ett byte till ÖSK innebära ett steg nedåt i hans tränarkarriär. Å andra sidan skulle det nog anses vara en fin merit om han lyckas ta upp ÖSK till Allsvenskan igen och därefter etablera laget på den högre nivån.

Twitterkontot Tränarkarusellen skrev om detta i helgen och NA fyller på med ”mer information” idag. Huruvida de har andra källor än Tränarkarusellens påståenden är oklart. Förmodligen har de dock det.

Enligt NA är även Christian Järdler (fick lämna Mjällby tidigare i år) och Pelle Olsson (nu assisterande i Halmstad) namn som ÖSK funderar över.

NA: Uppgifter: Stefan Billborn huvudspåret för ÖSK

Jag har ingen egentlig uppfattning om Billborns kvalifikationer. Rent allmänt är jag tveksam till tränare från någon av de ”större” klubbarna. Tycker de att ÖSK och vad ÖSK kan erbjuda är tillräckligt positivt för att tillgodose deras ego? Billborn har dock gått den långa vägen via BPs organisation till akademin och sedan rollen som assisterande i Hammarby innan han blev klubbens huvudtränare. Så han vet säkert rätt väl från tiden med BP vad det innebär att jobba i en mindre (och”fattigare”) organisation. Dessutom bör han väl ha en hel del erfarenhet av att jobba med talangutveckling.

Billborns karriär (Transfermarkt.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.