Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: P19 missade chansen

ÖSK-akademins P19 lag hade möjligheten att i gårdagens match mot Täby FK hålla förhoppningarna om spel i nästa års högsta serie vid liv. Seriesammansättningen skall struktureras om och det är bara de sju bästa lagen från den norra och södra serien som blir allsvenska.

De förhoppningarna grusades dock snabbt av gästerna som redan efter sju minuters spel hade skaffat sig en tvåmålsledning. Sedan blev väl uppförsbacken för svår, antar jag. Innan matchen var slut hade Täby dessutom gjort två till medan ÖSK fick lämna planen lott- och mållösa.

Spel i den hösta serien nästa år hade givetvis varit trevligt. Även – får man väl vara ärlig att säga – detta inte motsvarat ÖSKs prestationsnivå i den här serien under senare år. Med undantag för fjolårets starka lag var det länge sedan ÖSK regelbundet sågs på den högre tabellhalvan. Det kanske trots allt är att föredra att i fortsättningen vara ett av de bättre lagen i den näst högsta serien snarare än ett av de svagaste lagen i den högsta.

Tränarkommentar.
Vi möter ett lag som är skickliga pä att utnyttja våra misstag och är mycket mer fysiska. De vinner alla dueller och andrabollar.
Rickard Torstensson
Huvudtränare P19

Matchfakta.
05. 0-1 Samuel Dawid Rydz
07. 0-2 Malkolm Lundman
38. 0-3 Samuel Dawid Rydz (straff)
42. Varning: Täby
55. Varning: Filip Ivarsson
61. Varning: Jonathan Johnsson
67. 0-4 Adam Rissel

De 11 som startade: Johannes Danho, Oscar Windahl (k), Jonathan Johnsson, Filip Lundqvist, Filip Ivarsson, Joel Andersson Segerlind, Viggo Svedin, Jamie Bichis, Fredrik Furst, Niclas Bergmark och Theo Eriksson (mv).
Ersättare: Emil Blomberg (mv), Ahmad Abed Al Rahman, Noel Milleskog, Elias Adamsson Elving, Charlie Swartling och Gabriel Rasimovic

En numera betydelselös match återstår av årets COVID-präglade säsong.
2021-12-11 Ängby IF – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.