Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen 2022: Gruppspelet lottat

Lottningen för nästa års gruppspel i Svenska Cupen är nu utförd. Sedan tidigare var det klart att ÖSK skulle placeras tillsammans med tvåan i Allsvenskan. Det blev AIK – inte en omöjlig motståndare på försäsongen (tror jag). Själva lottningen gav sedan Örgryte och Eskilsminne som motståndare i de övriga två gruppspelsmatcherna.

ÖSK får börja med en bortamatch mot div 1-laget Eskilsminne i en match som skall spelas den 19 eller 20 februari. Helsingborgslaget Eskilsminne IF som man till vardags hittar i div 2 Västra Götaland slog i omgång – 2 för andra gången på några år – ut Helsingborgs IF ur cupen.

På hemmaplan får ÖSK sedan veckan därpå möta Örgryte IS i matchen numme två innan gruppspelet avslutas med en bortamatch mot AIK.

ÖSK borde väl – med normal utdelning – med den här lottningen kunna ta sig till gruppfinalen utan någon poängförlust, kan man tycka.

NA: Lottningen klar – här är grupperna i svenska cupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.