Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: Förslag till serieindelning

Ett första förslag beträffande serieindelningen för damernas div 1-serier är nu presenterat. (Samt för herrarnas div 2- och 3-serier). Enligt förslaget kommer ÖSK att fortsätta ytterligare ett år i div 1 Norra Götaland.

Förslaget till serieindelningen ser ut på följande sätt.

Positivt för ÖSK som med några förstärkningar nog borde kunna vinna serien av årets motståndare att döma.

Men, inget är säkert förrän allting är säkert. Idag fick damerna i Degerfors IF ett glädjebesked. Efter att ha torskat i kvalet mot P18 (Visby) så fick de en gratisplats i div 1 efter det att Blekingelaget Hällaryds IF tackat nej till sin plats. Då gick budet till Degerfors som förmodligen var det bästa laget av de som inte var tillräckligt bra för att direktkvalificera sig.

Vad detta innebär för serieindelnigen är oklart. Degerfors bör rimligen placeras i div 1 Norra Götaland. Då måste något annat lag flytta på sig och det skulle mycket väl kunna bli ÖSK som då hamnar i Södra Svealand. Där har de spelat tidigare. Men troligare är det nog att ett av de sydligare lagen i Norra Götaland flyttas till Mellersta Götaland och att i sin tur ett lag från Mellersta Götaland flyttas till Södra Götaland där Hällaryd skulle ha spelat.

Så det mesta pekar nog mot att det blir tre länsderbyn för damerna nästa år (Hallsberg, Rävåsen och nu även Degerfors).

SvFF: Seriesammansättningar inför 2022
Degerfors IF: Trots kvalmissen – Degerfors till division 1 ändå!

I marginalen kan jag inte låta bli att notera att någon på SvFF tror att Hertzöga (från Karlstad) heter Hertzhöga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.