Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK vässar damlaget

En intressant intervju med Axel Kjäll i NA för några dagar sedan. Enligt Kjäll kommer målsättningen för nästa år att vara att ta steget från div 1 till Elitettan. För att nå det målet behöver man stärka både spelartruppen och den idrottsliga organisationen.

– Vi har redan börjat fokusera på att göra den verksamheten mer elitmässig och det kommer att finnas en tydlig målsättning att vinna division 1. Vi kommer att få se ett mer professionellt och bättre ÖSK dam nästa år med en starkare spelartrupp och starkare organisation runt laget, säger Kjäll till NA.

Att ta ett steg uppåt i seriesystemet borde inte vara en övermäktig uppgift. Nivån i div 1 skulle väl kunna karaktäriseras som ”sådär”, där de flesta lagen har en rätt uttalad amatörkaraktär. Även om det givetvis finns en del bra lag också. Men vägen till Elitettan är inte spikrak. Först krävs vinst i div 1-serien varefter kval mot segraren från en annan div 1-serie väntar.

Vid en eventuell uppflyttning till Elitettan väntar sedan betydligt tuffare motståndare i en serie som väl i alla fall skulle kunna benämnas halvprofessionell. Långt ifrån där ÖSK Dam befinner sig idag. Det är väl förmodligen därför som man redan nu kommer att satsa på att förstärka organisationen kring laget.

NA: Debutsäsongen avklarad – nu höjs kraven på ÖSK:s damlag


I det här sammanhanget passar det bra att även nämna att Rävåsen, seriesegrare i ÖSKs serie div 1 Norra Götaland, misslyckades med att kvala upp till Elitettan. Detta trots att förutsättningarna på grund av serieomläggningen av Elitettan var ovanligt gynnsamma. Fyra lag av sex fick biljett till den näst hgösta serien.

I en väldigt jämn kvalserie hamnade Rävåsen på tredjeplats och får alltså fortsätta i div 1 nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.