Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försäsong 2022: Tidigt läger för ÖSK

ÖSK meddelade idag, att A-laget kommer att resa till Alicante för att delta i turneringen Scandinavian League. Tre matcher är inplanerade och beroende på resultatet kan det dessutom bli spel i semifinal och eventuellt final.

ÖSK reser till Spanien den 23:e januari och hemresan är planerad till den 6:e februari. Det blir alltså ett förhållandevis långt läger på hela två veckor.

Axel Kjäll har talat med NA och säger att man nått en förmånlig ekonomisk uppgörelse. (Det är väl inte så många lag som söker sig till Spanien för ett träningsläger redan i slutet av januari, måhända).

Rätt förvånande (i alla fall för mig) är att Kjäll bland annat motiverar lägret med att det kommer att vara ett utmärkt tillfälle att jobba på lagbygget.
Vi har känt att det är viktigt att komma iväg och få ihop gruppen. Det blir som en nystart inför nästa säsong och vi kan då börja bygga gruppen tillsammans, ssäger han till tidningen.

Förvånande med tanke på att ÖSK brukar vara rätt sena med försäsongernas lagbyggen. Oftast förmodligen beroende på att man måste vänta på de spelare som ”blivit över”, efter det att bättre bemedlade klubbar gjort sina val. Men det är möjligt att man den här gången kommer att sikta in sig på spelare som tycker att det är tillräckligt bra att gå till en toppklubb i Superettan med uttalade allsvenska ambitioner.

ÖSK möter i sin grupp Argir från Färöarna, Hobro från Danmark samt det finska laget Ilves. I den andra gruppen deltar Mjällby AIF som får möta FC Lahti (Finland), Vikingur (Island) och FK Jerv (Norge).

Herrarna spelar Scandinavian League i januari
NA: Ekonomiska lösningen – därför satsar ÖSK på utlandsläger
Spelprogram

Veckodag Datum Tid Hemmalag   Bortalag Matchtyp
Tisdag 220125   Örebro SK   Argir, Färöarna Tr. match
Fredag 220128   Örebro SK   Hobro, Danmark Tr. match
Måndag 220131   Örebro SK   Ilves Finland Tr. match
Torsdag 220203   Ev. semifinal     Tr. match
Lördag 220305   Ev. final     Tr. match

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.