Akademin: Nödvändig seger i länsderbyt för P19

I kvällens match på Behrn Arena gjorde ÖSK vad som behövdes då man besegrade länskollegerna från andra sidan bergen med 3-0. Till synes säkra siffror i en match som säkert var mer oviss än vad slutresultatet antyder. ÖSKs andra mål kom inte förrän det bara var 5 minuter kvar och det tredje mer eller mindre på övertid.

Att säkra en plats i den högsta serien har så pass hög prioritet för ÖSK att man till den här matchen lånade in Noel Milleskog från A-truppen. För Akademins status är det givetvis önskvärt att laget spelar i den högsta ligan nästa år. Och det är det bara de sju bästa lagen från årets serie som kommer att få göra.

Tränarkommentar.
Första halvlek kontrollerar vi matchen bra mot ett lågt Degerfors. I andra halvlek blir det en mer svängig match, men vi försvarar oss bra och vinner rättvist.
Rickard Torstensson
Huvudtränare P19

ÖSK (Instagram): Höjdpunkter (dvs målen)

21. 1-0 Oscar Windahl
55. Varning: Degerfors
82. Varning: Degerfors
85. 2-0 Joel Andersson Segerlind
89. Varning: Noel Milleskog
90. 3-0 Noel Milleskog

De 11 som startade: Samet Burgaj (mv), Johannes Danho, Oscar Windahl, Jonathan Johnsson, Filip Lundqvist, Elton Vallberg, Joel Andersson Segerlind, William Kuyumcu, Viggo Svedin, Noel Milleskog och Robin Damström.
Ersättare: Ahmad Abed Al Rahman, Fredrik Furst, Elias Adamsson Elving, Filip Ivarsson, David Kanto (k), Alexander Bahar och Emil Blomberg (mv)

2021-11-07 13:00 Örebro SK FK – FC Djursholm
2021-11-13 14:00 Örebro SK FK – IK Frej Täby FF
2021-11-20 14:00 IF Brommapojkarna – Örebro SK FK
2021-11-27 13:00 Örebro SK FK – IK Sirius FK
2021-12-05 17:00 Örebro SK FK – Täby FK
2021-12-11 14:00 Ängby IF – Örebro SK FK

ÖSK avslutande matcher ser väl på de hela taget hanterbara ut.