Örebro SK Dam: Poängtapp i Göta Älvdal

Årets div 1-säsong är på väg att avslutas för ÖSKs damer. Dagens match mot Lödöse Nygård var årets sista på bortaplan. Resultatet – två borttappade poäng i toppstriden i div 1 Norra Götaland – var väl inte så mycket att hurra över. Rapporterna säger, att ÖSK hade ”hur många målchanser som helst” under en välspelad första halvlek. Men tyvärr räckte det bara till två mål. Hemmalaget å sin sida hade bara två chanser, men det räckte ändå till två mål. I andra halvlek förlorade sedan ÖSK en hel del av skärpan och fick till slut nöja sig med det oavgjorda resultatet.

I ÖSK noterar vi en riktig seniordebut från start (för div 3 räknas väl inte) för målvakten Malvina Pettersson från ÖSK Ungdoms U-trupp.

Trots de två förlorade poängen förblir läget i toppstriden i princip oförändrad. Serieledarna från Rävåsen spelade nämligen även de oavgjort (0-0 mot Råda). Omgångens vinnare blev därför på sätt och vis Rössös som kunde knappa in två poäng på de två topplagen och nu faktiskt har dem inom synhåll. Svaret på frågan ÖSK eller Rävåsen kan nu med tre omgångar kvar mycket väl bli Rössö.

ÖSK: Damlaget tar en poäng i säsongens sista bortamatch
NA: ÖSK tappade poäng – trots Lundqvists frispark

22. 0-1 Sara Sandberg
25. 1-1 Tilda Magnusson Tell
32. 1-2 Ebba Lundkvist
41. 2-2 Tilda Magnusson Tell
71. Spelarbyte: Agnes Andersson (ut), Michaela Törnquist (in)
71. Spelarbyte: Ebba Lundkvist (ut), Maja Fredriksson (in)
71. Spelarbyte: Ronja Henriksson (ut), Jennifer Thiel (in)
80. Spelarbyte: Evelina Löfström (ut), Josefin Bergström Andersson (in)