Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK byter tränare

Landslagsuppehåll är ofta en farofylld period för tränare i fotbollslag som inte lever upp till förväntningarna. Något som Vitor Gazimba nu fått erfara. ÖSK meddelar nämligen i kväll, att han entledigats från sin befattning. Uppgiften som huvudtränare kommer med ögonblicklig verkan att tas över av Markus Lantz, som fått ett kontrakt som sträcker sig fram till slutet av året/säsongen.

Jag antar att Lantz accepterat den korta kontraktsperioden med förhoppningen (att om det går bra) få till stånd en förlängning och att ÖSK inte velat ge honom en längre period på grund av att hans rykte nog inte är det allra bästa. Han verkar vara ha svårt med samarbete och går gärna sin egen väg. Dessutom är det givetvis så, att eftersom det är oklart om ÖSK spelar i Allsvenskan eller Superettan så vill kanske varken klubb eller tillfällig tränare i det här läget komitta sig till ett längre kontrakt.

NA intervjuade Jiloan Hamad igår och Hamad kom med vad jag uppfattade som en förtäckt kritik av Gazimbas spelidé och matchtaktik.

– Vi har spelat en fotboll vi blivit straffade för, tagit för stora risker. Vi behöver tillbaka till lite rakare linjer, bli mer cyniska. Som i Östersundsmatchen. Säkra defensiven först, ta de lägen som vi vet kommer. Det är så vi måste göra.

Att spela fint och svårt utan självförtroende är vanskligt.

– Vi har tränare som vill spela fotboll, och det är jag glad för. Någonstans vill man utvecklas som spelare, utveckla unga talanger och ska man komma någonstans som klubb så är det den filosofi man måste ha. Likväl måste vi inse det faktum att det inte funkat av olika anledningar. Då måste vi tillbaka till grunderna. Det betyder inte att vi inte kommer att få användning av det jobb vi lagt på utveckling.

Det troliga är väl att Lantz kommer att erbjuda ett spelsätt som stämmer bättre överens med Jiloans önskemål.

ÖSK: Örebro SK byter tränare inför slutspurten.
Fredrik Carlsson (NA): ÖSK kunde inte ha gjort ett tvärare kast – Lantz kan vara precis det klubben behöver
NA: ÖSK:s vd om beslutet att sparka Gazimba – spelarna var inte involverade
Aftonbladet: Markus Lantz om det nya tränarjobbet


Hamad igår.
NA: Frustrerad Jiloan Hamad om: Jakten på formen • Smällarna • Att bli utbytt: ”Vi måste tillbaka till grunderna”

Pauli häromdagen: – Ledarstaben har styrelsens fulla förtroende. Jag vill vara väldigt tydlig med det, säger klubbens ordförande Carl Pauly.
NA: ÖSK-basen om: Läget • Tränarna • Hotet om degradering

Tränarprofil Markus Lantz från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.