Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Brommapojkarna bäst på Behrn Arena

Det blev förlust för ÖSK P19 då de idag tog emot Brommapojkarna på Behrn Arena. ”Normalt” brukar ÖSK-lagen inte ha någon egentlig chans mot lagen från BP. I år hade jag dock sett att det kanske fanns en möjlighet eftersom årets BP-lag inte varit så dominerande som de brukar vara. Men tydligen var de tillräckligt bra för att klara av ÖSK på bortaplan.

Värt att notera från matchen är att båda ÖSKs mål gjordes av Elton Wallberg, som nu toppar den interna skytteligan med sina 7 mål. Robin Damström ligger tvåa i den ligan med 6. Wallström är ju inte någon anfallare utan återfinns normalt centralt på mittfältet. Mycket energi där och en spelstil som påminner lite om Dennis Collander. Inte riktig lika rejäl i pressen men utrustad med bättre speluppfattning och en bättre passningsfot.

ÖSK P19 befinner sig nu i något av en ”skinnömnsningsperiod”. Det brukar bli så på höstarna när den äldsta åldersklassen tunnas ut av diverse olika anledningar. I dagens startelva var det bara tre 19-åringar (Burgaj, Windahl och Johnsson). Dessutom satt Andersson Segerlund och Bahar på bänken. I startelvan hittade man även tre ”underåriga” spelare födda -04 (Danho, Ivarsson och Rasimovic).

Rickard Torstenssons kommentar.
Har man så många bolltapp i speluppbyggnaden som vi hade mot BP så blir det förlust. Punkt. Vi måste värdera när vi ska var mer cyniska och mindre naiva.
Rickard Torstensson
Huvudtränare P19

Matchfakta.
24. Varning: Elton Vallberg
37. 1-0 Elton Vallberg
40. Varning: Fredrik Furst
50. 1-1 Självmål
62. 1-2 Nils Wallenberg
66. 1-3 Ludwig Malachowski Thorell
70. 2-3 Elton Vallberg
87. Varning: André Picornell
88. Varning: Kristoffer Krebs
90+3. 2-4 Kristoffer Krebs

De 11 som startade: Samet Burgaj (mv), Johannes Danho, Oscar Windahl, Filip Lundqvist, Elton Vallberg, Filip Ivarsson, Fredrik Furst, Robin Damström, Jonathan Johnsson, David Kanto (k) och Gabriel Rasimovic.
Ersättare: Emanuel Hannason, Joel Andersson Segerlind, William Kuyumcu, Alexander Bahar, Elias Adamsson Elving, Viggo Svedin och Emil Blomberg (mv).

Några viktiga streckmatcher väntar nu närmast för ÖSK under slutet av september och början av oktober.
2021-09-19 Täby FK – Örebro SK FK
2021-09-25 Örebro SK FK – Ängby IF
2021-10-01 Örebro SK FK – IFK Norrköping FK
2021-10-09 FC Djursholm – Örebro SK FK
2021-10-15 Örebro SK FK – AIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.