Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Säker seger för P17

ÖSK P17 hade inga större problem med att avfärda besökarna från Mjällby i dagens match på Behrn Arena. Men det hade mycket väl kunnat gå helt annorlunda. Efter dryga halvtimmen spel med ett visst övertag för hemmalaget tilldömdes gästerna en straffspark. Noah Svensson hade räddat ett hårt skott, men släppt en retur. Han kastade sig efter bollen och såg ut att ha situationen under kontroll. Men en Mjällby-spelare föll i samma spelsekvens. Domaren tyckte att situationen var värd en straffspark och en varning för Noah Svenson. Mjällbys straffläggare sköt dock inte bättre än att Noah kunde avvärja genom en fin räddning längs marken.

Minuten senare var det i stället ÖSK som tagit ledningen med 1-0 efter ett mäktigt långskott uppe i närheten av ena krysset. Jamie Bichis var skytten från en position några meter utanför straffområdesgränsen. Målet kom verkligen psykologiskt sett i precis rätt läge. I stället för i en 1-0 ledning hamnade Mjällby i ett underläge med samma siffror.

ÖSKs grepp om matchen stärktes sedan någon minut före halvtidspausen. Mjällbys målvakt kunde inte hålla Adam Kjells hårda skott från kanten utan släppte en retur som Nathan Hernandez Öhrn kunde sätta i mål vid bortre.

ÖSK dominerade sedan andra halvlek spelmässigt, trygga i sitt tvåmålsöverläge. Ett lyckat dubbelbyte i den 70:e minuten öppnade sedan för ÖSKs tredje mål. Den just inbytte Adam Al Hamad Eriksson drev upp bollen över Mjällbys planhalva. Han passade sedan i precis rätt ögonblick till Öhrn som kom i hög fart utanför. Öhrs inlägg mot mål nådde den likaledes just inbytte Elias Rigö, som enkelt kunde nicka bollen i mål.

Bäst i ÖSK den här eftermiddagen var Jamie Bichis, som tog ett stort ansvar på det centrala mittfältet och som ju även gjorde det psykologiskt så viktiga första målet. Adam Kjell skapade som vanligt en hel del oreda i motståndarförsvaret genom sina irrationella dribblingar och sin energi. Nathan Hernandez Öhrn har en påtaglig förmåga att ofta dyka upp på rätt plats vid rätt tillfälle. Något som i den här matchen resulterade i ett mål och en målgivande passning.

Pontus Björkman om matchen.
En stabil och säker seger. Med ett bättre beslutsfattande hade vi dock kunnat straffat dem ännu mer. Nöjd över räddad straff och hållen nolla.
Pontus Björkman
Huvudtränare P17

Matchfakta.
30. Varning: Charlie Swartling
33. Varning: Noah Svensson
33. Missad straff: Rion Selimi
35. 1-0 Jamie Bichis
41. Varning: Kevin Westlind
43. 2-0 Nathan Hernandez Öhrn (målvaktsretur efter skott av Adam Kjell)
66. Varning: Christian Kaya
67. Spelarbyte: Kevin Westlind ut, Rasmus Kempe in
70. Spelarbyte: Charlie Swartling ut, Adam Al Hamad Eriksson in
70. Spelarbyte: Adam Kjell ut, Elias Rigö in
73. 3-0 Elias Rigö (nickmål, Nathan Hernandez Öhrn)
73. Spelarbyte: Victor Andersson av, David Eriksson Bergmark
79. Spelarbyte: Nathan Hernandez Öhrn ut, Danny Derbas in

Laguppställning (4-1-4-1)
Noah Svensson
Gustav Attås, Maximilian Filipovski Nordin, Christian Kaya, Kevin Westlind (67)
Filip Ivarsson (k)
Nathan Hernandez Öhrn (79), Jamie Bichis, Charlie Swartling (70), Adam Kjell (70)
Victor Andersson (79)

Ersättare: Antonio Caro González (mv), Rasmus Kempe (67), Adam Al Hamad Eriksson (70), Elias Rigö (70), David Eriksson Bergmark (73), Danny Derbas (79) och Simon Ekberg.

Nu följer närmast några matcher i vilka ÖSK bör ha en god möjlighet att öka på sin mål- och poängskörd. Sedan väntar ett möte på bortaplan mot nuvarande serieledarna från Elfsborg.

2021-09-12 Örebro SK FK – Kalmar FF
2021-09-19 Örebro SK FK – FK Karlskrona
2021-09-26 Halmstads BK – Örebro SK FK
2021-10-03 Örebro SK FK – Trelleborgs FF
2021-10-10 IF Elfsborg – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.