ÖSK dam: Åter på vinnarspåret

ÖSK hämtade sig snabbt efter förra helgens snöpliga förlust i Torsby. På GPP IP bsegrades idag serietreorna från Ljungskile med till synes klara 4-1. Riktigt så lätt som siffrorna antyder var det inte. Snarare tvärtom. ÖSK var under stora delar av matchen satta under hårt tryck. Men det var ÖSK som började bäst och man kunde även ta en tidig ledning genom Sara Sandberg. Men allt eftersom halvleken fortskred tog bohuslänningarna över mer och mer av spelet. Med någon minut kvar av första halvlek kom så en kvittering som inte kändes ologisk eller oförtjänt.

Bortalagets press fortsatte under andra halvlek. I ett av ÖSKs fåtaliga anfall kunde dock Agnes Andersson efter en dryg timmes spel placera bollen i LSK-målet. ÖSK var alltså åter i ledningen. LSK flyttade fram positionerna ytterligare, vilket i sin tur skapade fina ytor för ÖSKs målmaskin Sara Sandberg att utnyttja. Två mål till blev det för hennes del innan matchen var slut.

Den framgångsrika kombinationen seriens starkaste försvar och dess målfarligaste spelare betydde att alla tre poängen blev kvar i Örebro även efter den här matchen.

ÖSK: Ny ÖSK-seger på Grönpepparparken