Akademin: Storseger för P19

ÖSKs äldsta akademilag fick en ordentlig revansch i mötet mot IFK Lidingö igår (som var en söndag). Matchen på ön slutade med hemmaseger 2-1. På ÖSKs hemmaplan blev det nu en klar seger med 5-0. ÖSKs tränare Rickard Torstensson tyckte till och med att ÖSK borde ha kunnat skapa ännu fler målchanser.

Första halvlek var faktiskt rätt jämn, även om det var ÖSK som var det spelförande laget. Men Lidingö var inte ofarliga, även om de själva dödade de flesta av sina anfallsförsök genom att springa offside gång på gång. Halvlekens enda mål gjordes  av Robin Damström som fick en bra direktträff på ett inspel från Filip Lundqvist.

I andra halvlek kom ett något starkare bortalag ut efter att ha fått nya direktiv av tränarna (antar jag). Med timmen spelad var det dock ÖSK som kunde öka på ledningen genom den väldigt rörlige Elton Wallberg som fick en bra träff efter det att William Kuyumcu inte riktigt fått ordning på boll och fötter.

Där försvann väl Lidingös tro på att det skulle gå att vända matchresultatet. Inte blev det bättre (för dem) när Robin Damström kunde bredsida in Joel Andersson – Segerlinds långa inspel från kanten. Inbytte Fredrik Fürst avslutade sedan målkavalkaden genom att göra både 4-0 (avslut på lös boll i straffområdet) och 5-0 (inspel från Filip Lunqvist som han kunde bredsida i mål vid bortre).

Tränarkommentar.
Vinner man med 5-0 så ska man vara nöjd. Men känslan är att vi kan flytta bollen ännu bättre i speluppbyggnaden som skulle generera i ännu flera målchanser. Skönt att hålla nollan igen.