Akademin: Målrik P17-match på Behrn Arena

P17.

ÖSK P17 mötte J-Södra i en potentiellt viktig streckmatch. ÖSK tog ledningen efte 20 minuter på ett hårt och ”välriktat” långskott av lagkaptenen och mittbacken Josef Keyrouz, typ tredjeboll efter hörna. I en rätt jämn första halvlek hade sedan båda lagen chanser till mål, men det var inte förrän på övertid som Jamie Bichis med en nick i marknivå kunde öka ÖSKs ledning till 2-0. Detta efter det att Victor Andersson räddat en boll vid sidlinjen och nickat in den framför mål.

I inledningen av andra halvlek kunde ÖSK rycka ifrån med tre ytterligare mål under den första kvarten. Adan Kjells frispark nickades först in av Maximilian Filipovski Nordin (lagets andra mittback) vid bortre. Två minuter senare fick ÖSK ytterligare en frispark i princip samma läge. Adam Kjell slog den bollen lågt mot mål och kunde till allas förvåning se bollen rulla orörd genom ett välfyllt försvarsområde och in i mål. Jamie Bichis avslutade minimålkavalkaden genom att liggande få bollen över mållinjen. På nytt vid bortre.

Med en 5-0 ledning slappnade ÖSKarna av en del och gav gästerna möjlighet att putsa lite på förlustsiffrorna. Flitiga spelarbyten gjorde nog sitt till att det var svårt för hemmalaget att få till ett strukturerat spel.

Wessam Dukhan utbytt redan i den 7:e minuten med något som på avstånd såg ut att kunna vara en skadad axel eller kanske ett brutet nyckelben.

Tack vare segern kunde ÖSK skaffa sig lite ytterligare luft ner till det nedre nedflyttningsstrecket.

Tränarkommentar:
En ok insats, men skickligt att kunna göra fem mål. Stabil seger på hemmaplan helt enkelt.