Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK Dam: ÖSK värvar från Adolfsberg

ÖSK har i dagarna gått ut med att man värvat fem stycken spelare från Adolfsbergs IK. Dessa är: Olivia Crona, Ida Björnberg, Elsa Pelgander, Lea Ahl och Maja Fredriksson.

De 5 spelarna som är i åldern 15-16 år har tidigare deltaget i den serie som heter F17 SM 2021 Norra Svealand. Adolfsberg drog sig dock ur den serien så jag antar (utan att alls veta) att de blev utan lag att spela för och därför valde byta till ÖSK.

Jag har dock svårt att se att de här spelarna på allvar kan konkurrera om platserna i ÖSKs A-lag. Inte i år i alla fall. Och något annat lag att spela för finns det inte i ÖSKs organisation. Det lag som var anmält till div 3 kom aldrig till spel utan ströks. Förmodligen på grund av spelarbrist efter försäsongens räder mot ÖSK Ungdoms flicktrupper.


Tillägg dagen efter.
För långt från startelvan. Där hade jag rejält fel. Redan idag i matchen mot IFK Hallsberg har ÖSK tagit ut Ida Björnberg till startelvan och på bänken hittar man Elsa Pelgander. Dessutom sitter Alicia Wood på bänken. Hon kom från Adolfsberg redan förra året.

På Instagram skrev ÖSK följande om de två spelarna.
Ida Björnberg. Ida född 2006 ansluter till ÖSK Fotboll från Adolfsbergs IK. Ida är en forward som är duktig både rättvänd och felvänd samt har en näsa för mål. Dessutom är hon stark och tuff i sitt spel.
Elsa Pelgander, som spelar innermittfältare, är en box till box spelare som har en bra blick för spelet och kan styra tempot i matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.