Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: ÖSK lånar in ung nigerian

Strax efter det att sommarfönstret stängts meddelar ÖSK att de lånar in en ung nigeriansk anfallare från den lettiska klubben Spartaks Jurmala. Knappast den värvning ÖSKs supportrar (eller ÖSK) hoppats på med tanke på att de redan lånat ut Erik Björndahl under resten av hösten. Uppenbarligen slog det slint i ansträngningarna att få in en mer slagkraftig anfallare till truppen.

Richard Emeka Friday är född i februari år 2000. Han är 183 cm lång och beskrivs som en anfallare alternativt offensiv yttermittfältare. Han kom som nittonåring till den lettiska klubben FK Liepaja för två år sedan och bytte till sin nuvarande klubb inför innevarande säsong. ÖSKs lån sträcker sig säsongen ut. Klubben har inte sagt något om det finns en option att köpa loss honom efter låneperiodens slut, men det borde det väl göra för en spelare som i princip tas hit på något som väl skulle kunna sägas vara en förlängd provspelsperiod.

Fågel eller fisk? Det får vi se, men ÖSK lär få ställa in sig på att lita till de offensiva resurser som redan finns i truppen. Om Friday sedan har något att tillföra får man nog i första hand se det som en bonus. Eftersom Axel Kjäll i alla fall tyckte att det var värt att ta hit honom så borde han väl i alla fall sett något som skulle kunna tyda på potential. Av höjdpunktsvideon att döma ser han ut att vara en snabb spelare som är påpasslig och i första hand gör sina mål i röriga situationer.

Enligt NA provspelade han i juli för GAIS som dock av någon anledning valde att inte gå vidare med honom.

ÖSK: ÖSK lånar in Richard Friday
NA: Skrällen – ÖSK lånar in anfallare från lettiska ligan
Youtube: FRIDAY Richard | Winger&Striker | Highlights

Spelarprofil från Soccerway.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.