Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen: ÖSK-förlust mot Rävåsen

Plats: Behrn Arena
Tid: Tisdagen den 10 augusti kl. 19:30
Domare: Selma Griberg
På TV: Nej
Web-TV: ÖSK Play (men kvaliteten är väldigt dålig)
Twitter: @oskfotboll, @ravasensikdam
Publik: 60


Det blev förlust för ÖSK då de igår kväll tog emot Rävåsens IK i en match i Svenska Cupen. Förlust med 4-1 – samma siffror som i seriematchen för några veckor sedan. Jag tror dock inte att den här andra förlusten sved lika mycket som den första gjorde. Gårdagens startelva innehöll inte någon spelare som normalt startar i A-lagets seriematcher, medan av Rävåsens spelare startade halva laget även i deras senaste seriematch.

Trots skillnaden i rutin och spelstyrka stod det unga ÖSK-laget upp bra under större delen av första halvlek. Gästerna var visserligen det spelförande laget men förmådde inte skapa några egentliga målchanser. Inte förrän i halvlekens sista fem minuter då de gjorde två mål. Lite försmädligt med tanke på att de hållits borta från ÖSK målet under de inledande 40 minuterna.

ÖSK körde vidare med samma lag även i inledningen av den andra halvleken och matchbilden var ungefär densamma. Med en halvtimme kvar byttes sedan A-lagsspelarna på bänken in och matchen ändrade karaktär. Ett något slumpartat självmål av Rävåsen efter en hörna gav ÖSK en väg in i matchen och gästerna började faktiskt dra ut på tiden då möjlighet gavs. Men precis som i första halvlek slank det in två mål i slutet av den andra.

Inte så mycket att säga om slutresultatet. Rävåsen var den här kvällen det bättre laget under större delen av matchen. De vann rättvist, men så stort som siffrorna anger, var inte deras överlägsenhet. ÖSK å sin sida hade helt klart valt att koncentrera sina resurser på seriespelet och nyttjade i stället matchen till att ge speltid åt sina mindre erfarna spelare.

Av spelarna i ÖSK fäste jag mig vid Ebba Öhrlund till vänster i backlinjen. Kanske mest för att jag inte har sett henne spela tidigare. Hon visade att hon har en mycket fin vänsterfot med bra stöt på bollen. Hennes namne Mannfolk, som brukar bli inbytt i seriematcherna, orsakade som vanligt med sin energi och löpvilja en del problem för gästerna.

ÖSK: Förlust mot Rävåsen i Svenska Cupen
NA: ÖSK ute ur svenska cupen – förlorade igen mot mardrömslaget

Matchfakta.
35. Spelarbyte: Hester Stöckl (ut), Alicia Wood (in)
41. 0-1 Frida Jonsson Aspelin
43. 0-2 Hanna Sahlén
58. Spelarbyte: Ida Zetterman (ut), Ebba Lundkvist (in)
58. Spelarbyte: Alicia Wood (ut), Anna Meijer (in)
58. Spelarbyte: Filippa Sätterström Johansson (ut), Hanna Göthberg (in)
60. Spelarbyte: Viktoria Ström (ut), Jenny Tropp (in)
66. Spelarbyte: Amanda Leander (ut), Sara Sandberg (in)
67. 1-2 Självmål(efter hörna)
68. Spelarbyte: Lisa Frisk (ut), Alma Ahl (in)
70. Varning Hanna Göthberg
85. 0-3 Nathalie Bergman
85. Spelarbyte: Izabell Johansson (ut), Tindra Pettersson (in)
85. Spelarbyte: Ellen Hultgren (ut), Amanda Jansson (in)
88. 0-4 Hanna Sahlén


Laguppställning.
Stina Mannfolk
– – – – – – – – – –
Ebba Öhrlund, Amanda Nordenby (k), Emma Pettersson
– – – – – – – – – –
Hester Stöckl (35), Ida Zetterman (58), Filippa Sätterström-Johansson (58), Amanda Leander (66)
– – – – – – – – – –
Linnéa Gerdtsson, Antonia Jalkinger, Ebba Mannfolk

Ersättare: Rebecka Ayranci-Dahlberg (mv), Alicia Wood (in 35, ut 58), Ebba Lundqvist (58), Anna Meijer (58), Hanna Göthberg (58) och Sara Sandberg (66).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.