Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Seger i Örebroderbyt för P16

ÖSK och Karlslunds akademilag gjorde igår kväll upp om tre poäng och skryträttigheterna i en av de nationella P16-serierna. Det var debut för min del som åskådare till en av den yngsta akademitruppens matcher. Riktigt trevligt det tyckte jag att det var. Det finns en hel del talang och struktur i laget.

Tyvärr hade ÖSK missat att lägga ut spelarnas tröjnuummer i Fogis, vilket gjorde att identifikationen av spelarna var mer eller mindre omöjligt. Lyckligtvis var det ändå några spelare jag kände igen. Målvakten Antonio Caro González, mittbacken Josef Keyrouz och de centrala mittfältarna Adam Al Hamad Eriksson och Wessam Dukhan brukar ju spela med P17-laget i vilket Keyrouz till och med är lagkapten. Dessutom fick jag hjälp av Lasse Andersson att identifiera ytterligare några av spelarna.

Matchen började inte speciellt bra för hemmalaget efter det att gästerna från Rosta lite turligt tagit ledningen. ÖSK kunde dock kvittera rätt omgående och dominerade sedan spelmässigt matchen igenom. Tre hemmamål till det innan Karlslund kunde snygga till siffrorna lite genom att hårt, lågt långskott som smet stolpe in. Efter ÖSKs kvittering kändes den kommande segern aldrig hotad. Men man vet ju aldrig – Karlslundslagen har alltid en tendens att höja sin prestation då de möter lag från ÖSK.

Bra prestationer från många spelare och jag nöjer mig med att lyfta fram Wessam Dukhan som dominerade på mittfältet och som dessutom i hög grad bidrog till segern med sina två mål. Mål som för övrigt var så gott som kopior – hårda låga skott utifrån som gick in vid ena stolpen.

Matchfakta.
09. 0-1 Nils Danneborn
14. 1-1 William Fredriksson
36. 2-1 Linus Alperud (straff)
63. 3-1 Wessam Dukhan
70. 4-1 Wessam Dukhan
74. 4-2 Abdikhaliq Mohamud
83.Varning Wessam Dukhan

De 11 som startade: Antonio Caro González (mv), Elliot Lindström, Josef Keyrouz, De Pievre Ilunga, John Lindhé Rehn (k), William Fredriksson, Adam Al Hamad Eriksson, Wessam Dukhan, Linus Alperud, Isak Persson och Lowe Astvald.
Avbytare: Oscar Spiik (mv), Carl Norlund , Mio Sörling, De Bievre Ilunga, Emil Brage, Óli Melander och Arvid Cervin.

Jag är osäker på om det verkligen var Alperud som gjorde straffmålet. Jag tyckte att det var talangen Isak Persson. Talangfulla är de givetvis allihop som är med i truppen, men Persson som är två år yngre än de flesta av de andra är speciell – och inte bara på grund av sin låga ålder.

Tre matcher återstår för ÖSKs del i grundserien.
2021-08-15 16:00 IFK Stocksund – Örebro SK
2021-08-21 17:00 Örebro SK – Vasalund IF
2021-08-29 16:00 Skyllbergs IK – Örebro SK

En plats bland de tre bästa ger en garanterad plats i A-slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.